Regler for egnethedstesten

Stemning fra egnethedstest på Stutteri Ask
Stemning fra egnethedstest på Stutteri Ask

Egnethedstesten finder sted hvert år i oktober og november rundt om i hele landet og er åben for alle 4 års heste, som er registreret i Dansk Varmblod.
De bedste heste bliver udtaget til Dansk Varmblods Unghestechampionat under Hingstekåringen.


Øvrig info
Der er nye regler for i Unghestechampionatet i dressur. Se Ridehesten oktober 2016

Optømning og bandager mv.
DRF’s reglement gælder for hest og rytters udstyr samt optømning ved egnethedstesten.
Dressur: Bandager, gamacher og klokker er IKKE tiladt. Man må ride med enten pisk (120 cm inkl. snert) eller sporer, men ikke begge dele.
Bagsko skal passe naturligt. Vægtfylden på ikke overstige jerns. Der må ikke benyttes såler eller indlæg, medmindre der er tale om sygebeslag. Dette skal dokumenteres fra dyrlægen. Ringsko uden såler er tilladt.
Springning: Trense med to- eller tredelt bid (alm. ring- eller muffebid). Det er ikke tilladt at benytte hjælpetøjle, bortset fra ringmartingal, hverken på opvarmning eller på banen.
Bagbensbeskyttelse: Der må IKKE rides med bagbensgamacher til Egnethedstest.

*Dansk Varmblod Egnethedstest i springning er en test af springhestens naturlige egenskaber. Hesten vurderes i galop, ridelighed, kapacitet og teknik.
I forhold til en vurdering af hestens springteknik, ved vi at nogle bagbensgamacher har stor indvirkning på teknikken. Når disse gamacher bruges, ser vi derfor ikke springhestens naturlige egneskaber, og kan således ikke vurdere disse egenskaber.

Vi har til Egnethedstest set bagbens gamacher hvis fysiske mål faldt inden for Dansk Varmblods regler, men gamachens form, hårdhed og funktionalitet er af en sådan udførelse at det med sikkerhed vil have stor indvirkning på hestens springteknik. (Hesten fik ikke lov til at starte med gamacherne)

På den baggrund blev det besluttet at hesten ikke må bære bagbens gamacher. Dansk Varmblods mål er en ensartet bedømmelse foretaget under standardiserede forhold, så resultatet kan blive så sikkert og objektivt som muligt. Derfor er det besluttet at alle springheste vises uden bagbens gamacher

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem
Tilmeld vores nyhedsbrev