Procedure ved forbesigtigelsen

Disciplinopdelt bedømmelse ved forbesigtigelsen

Ejeren skal ved tilmelding til Forbesigtigelse selv krydse af på tilmeldingsskemaet om hingsten ønskes bedømt som dressur- eller springbetonet. Hingsten kan ikke bedømmes i begge discipliner.

I princippet kan man godt tilmelde en hingst med dressurbetonet afstamning til bedømmelse i løsspringning. Men en sådan hingst vil næppe blive udtaget til kåring, selvom den springer godt, da der i bedømmelsen naturligvis også indgår en vurdering af afstamningen.

Procedure ved bedømmelse af springbetonede hingste
(6 min. pr. hingst, inkl. skridt på ring):

Der etableres en lukket løbegang sammen med løsspringningsbanen.

Hingstene opdeles med ca. 12 hingste pr. hold

1.Alle hingstene varmes enkeltvis op i løbegangen og vises herefter i løsspringning (ca. 5 min pr. hingst). 4 års og ældre hingste kan i stedet vises i springning med rytter.
2.Hingstene skridter på ring i hold á ca. 12, herunder udtages enkelte til fremvisning på fast bund (ca. 1 min pr. hingst).
3. Udtagne hingste fremvises på fast bund. (ca. 1 ½ min. pr. hingst)
4. Udtagne hingste longeres 2 ad gangen i katalogrækkefølge i ca. 3 min. Galop vises på begge volter. Skridt og trav skal ikke bedømmes. Såfremt 4 års og ældre hingste har været vist i springning med rytter, skal de ikke longeres.
5. Alle skridt på ring til endelig udtagelse


Procedure ved bedømmelse af dressurbetonede hingste
(4½ min. pr. hingst, inkl. skridt på ring):

Der etableres en 20 x 40 bane med to øer.

Hingstene opdeles med ca. 12 hingste pr. hold

1.Alle hingstene vises enkeltvist løse (ca. 3 ½ min pr. hingst). 4 års og ældre hingste kan i stedet vises under rytter.
2.Hingstene skridter på ring i hold á ca. 12, herunder udtages enkelte til fremvisning på fast bund (ca. 1 min pr. hingst).
3.Udtagne hingste fremvises på fast bund. (ca. 1 ½ min. pr. hingst)
4.Udtagne hingste longeres 2 ad gangen i ca. 5 min. to ad gangen. Først vises trav og galop på den ene volte og så trav og galop på den anden volte. Herefter tages indspændingstøjlerne af og hingsten trækkes rundt i skridt på venstre volte. Såfremt 4 års og ældre hingste har været vist under rytter, skal de ikke longeres.
5. Alle skridt på ring til endelig udtagelse


Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem
Tilmeld vores nyhedsbrev