Løsspringning ved hoppekåring

Hvert år afprøves mange hopper i løsspringning. Alle hopper der fremstilles til eksteriørkåring med bedømmelse i løsspringning og sadekåringshopper løsspringes efter nedenstående skitse og manual.

Løsspringningsbane fra 2019 og frem
Løsspringningsbane fra 2019 og fremVed gennemførelse af løsspringning til eksteriørkåring m. løsspringning, sadelkåring, stationsafprøvning og forbesigtigelse benyttes ovenstående skitse.

Ved alle arrangementer skal hestene løbe løs i løbegangen hen til springene og de skal kunne bremses på modsatte langside af løsspringningsbanen. Hestene møder uden sadel og med aftagelig tøjle.

Springets højde varieres efter hestens evner og dommernes skøn, max. højde er dog ca. 1,20 m. Der gives 2 karakterer for: kapacitet og teknik. Der afsættes ca. 4,5 min. pr. hoppe.

Hjælpere:
Vær opmærksom på at et passende antal af hjælpere er vigtig for en optimal gennemførelse. På skitsen er anført 9 hjælpere (7 piskeførere på volten til at stoppe eller fremdrive hesten og 2 hjælpere til at justere forhindringerne).

Løsspringningsbanen opstilles på følgende måde:
Der etableres løbegang med bomme eller markeringsbånd. Højde ca. 120 cm, men ved forhindringerne ca. 180 cm. Hjørnerne skal rettes af med en bom.

1. forhindring: i hjørnet ligges bom på jorden.

2. forhindring (stationata): cavaletti med 1 bom.

3. forhindring (oxer): cavaletti med 1 bom + evt. 1 bom øverst, bagkanten skal være en bom

4. forhindring (oxer): cavaletti med 1 bom i bunden, yderligere opbygning af forkanten: bomme med en bom øverst, bagkanten skal være en bom.

Ved alle forhindringer ligger 1 bom foran på jorden. Husk 3-4 bomme i reserve.


Afstande:
1. forhindring sættes midt i hjørnet
Afstand fra 1.-2. forhindring: ca. 3,5 m.

Afstand fra 2.-3. forhindring: ca. 7,4 m.

Afstand fra 3.-4. forhindring: ca. 7,5 m.

Afløb min. 20 m. lige linie. Højden og afstandene på alle spring skal kunne justeres efter dommernes anvisning.

Hvor og hvornår?
Hvert år afholdes der sadelkåring i springdisciplin samt eksteriørkåringer med løsspringning.
Klik her og find årets forskellige kåringer

Vil du vide mere om, hvad en hoppe skal igennem ved en sadelkåring og ved en eksteriørkåring med eller uden løsspringning, så tjek folderen "Hvad er Hvad?".

  Løsspringning i region 2

  Vedr. løsspringning i region 2 skal hopperne mønstres hen til forhindringerne og således ikke løbe frit i løbegangen. Dette skyldes de fysiske rammer i ridehuset i Ringsted, hvor placeringen af publikum kan have en forstyrrende indvirkning på hopperne i forbindelse med indløbet til springbanen.

  Præsenteres af

  Bliv sponsor

  Firma info

  Følg os på Facebook Følg os på Facebook
  Bliv medlem
  Tilmeld vores nyhedsbrev