< Tilbage

Foredrag / kursus10-02-2020 - 17:19

Kom til en spændende aften, Region 2 afholder nu tema aften om holdbarhed og reproduktion.

Endnu et spændende kursus fra Region 2, som du simpelthen ikke må gå glip af 📢📢📢📢📢

Tema aften om holdbarhed og reproduktion

 

Region 2 afholder endnu et spændende og lærerigt kursus Torsdag d. 27/2 kl 19.00

 

Vinteren er ved at overskride sidste salgs dato og foråret er snart på kalenderen. Det er snart tid til, at vi avlere kravler ud fra vores vinter hi og tager hul på en ny sæson. Med forårets komme, melder der sig tit mange gøremål og spørgsmål.

 

Skal man selv gå i gang med træning af unghesten, eller skal man købe en “færdig Pakke” hos en professionel?

 

Forsikringsselskaberne har flere gange fremvist undersøgelser, som viser at vores heste har en relativ lav leve alder og holdbarhed og sundhed er efterhånden blevet et vigtigt punkt i avlsplanerne hos de europæiske avls forbund.

 

Men hvordan kommer vi så bedst i gang med de unge heste, hvis vi skal tænke på holdbarhed?

Vi har denne aften inviteret dyrlæge Susanne Kolding fra Evidensia / Faxe dyrehospital, til at fortælle og forklare, hvordan vi kommer bedst i gang med de unge heste.

 

Et andet stort spørgsmål for os avlere, kan være hvor mange og især hvilke hopper, som skal forsøges ifolet i år. Skal vi fortsætte med at inseminere på den hoppe som ikke kom i fol sidste år, på trods af flere forsøg hos dyrlæge eller hingstestationen, eller skal vi hellere prøve at behandle på hoppen først, i håb om bedre resultat i år. Alle avlere, som har prøvet dette, ved at det er både ærgerligt og dyrt med hopper, som ikke kommer i fol.

 

Det Danske forsker team, Anders Miki Bøjesen og Morten Rønn Petersen, har udviklet produktet BActivate, som er et middel til at afhjælpe infektioner i livmoderen hos hopper. Midlet er relativt nyt på markedet, men de første undersøgelser og forskningsresultater, er meget positive.

Dyrlægerne Rebecca Bæk Larsen og Anna Skriver har gennemført et forskningsprojekt herom på en større gruppe hopper i 2018, som en del af deres studie og uddannelse. Anders Miki Bøjesen og Rebecca Bæk Larsen, vil denne aften præsentere BActivate og fremlægge resultatet af forskningen.

 

Tema aftenen afholdes torsdag d. 27/2 kl 19.00, i Glashuset Femøvej 3, 4700 Næstved.

 

Pris for arrangementet er 100,- for medlemmer af DV og 150,- for Ikke medlemmer.

 

Tilmelding til kurser@dvreg2.dk og betaling via Mobilepay til 27123422.

 

Spørgsmål ang kurset m.m. kontakt Region 2 / Ole Hensel Dall 27123422

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem
Tilmeld vores nyhedsbrev