OBS: Nye åbningstider – Klik her

Tilbageblik på Verden 2010

Verdensmesterskaberne for unge heste i dressur foregik atter engang i den tyske hesteby Verden, hvor det veltilrettelagte arrangement løb af stablen fra den 4.- 8. August 2010.

Også i år var Danmark helt i top, og det lykkedes dansk hesteavl med Dansk Varmblod i spidsen at cementere sin position som et af verdens førende avlsforbund. Ingen andre nationer kan matche det resultat, at det lykkedes os at få hele 75 % af vore heste med i den store finale – det fortjener absolut ære og vi kan ganske berettiget være stolte.

I 5-års klassen imponerede den flotte guldmedaljehoppe Grevens Sa´va e. B. H. Soprano opdrættet og ejet af Svend Skov Poulsen og Dorrit Greve, Egtved. Med den unge beriderelev Camilla Ahlers Pedersen i sadlen gik hun ukompliceret til opgaven, og de blev i den store finale placeret som nr. 5. Dejligt når vore tophopper således formår at gøre sig gældende på konkurrencebanerne. At hun yderligere er drægtig, og således aktivt med til at sikre den danske hesteavl, skal bestemt ikke komme hende til last. Alle de foregående placerede heste var af hankøn, og Dansk Varmblod kan således bryste sig med at have ”verdens bedste 5-års hoppe”.
Umiddelbart efter fulgte den rutinerede Andreas Helgstrand, der også til anledningen havde sadlet en af Dansk Varmblods guldmedaljehopper. Tørveslettens Stamina e. Stedinger opdrættet og ejet af Pernille L. Rugaard, Smørum viste med kraft og takt, at hopper kan danse.
Men også danske hingste var flot repræsenteret i Verden, idet John Hvalsøe Saul red den smukke trakehnerhingst Aston Martin e. Monteverdi opdrættet og ejet af Lone Andersen og Johnny N. Sørensen, Haslev. Trakehneravlsforbundet i Danmark havde for første gang fået en hest udtaget til UVM, og glæden var derfor stor, da også han kom i den store finale, hvor han blev placeret som nr. 10 i det femten mand stærke felt, og han slog helt fast, at trakehnerheste godt kan galoppere.
Desværre lykkedes det ikke for Jim Rasmussen og Sopran Morsø e. B. H. Soprano opdrættet af Stutteri Hove og Morsø, Snedsted og ejet af J. E. Marcussen, Middelfart at kvalificere sig til finalen, men parret blev i den lille finale placeret på en 15. plads.

I 6- års klassen var det som efter devisen: ”Andreas kom, så og sejrede”, idet han igen i år kunne hænge en velfortjent guldmedalje om halsen. I år var det ikke på sidste års guldhest Hønnerups Driver, men i stedet på den sorte guldmedaljehoppe Unos Donna Unique e. B. H. Don Schufro opdrættet og ejet af Stutteri Uno, Rønde. På helt overlegen vis demonstrerende hun sit overblik, og hun vandt således i sikker stil såvel den indledende runde som den store finale med fornemme 9,46 point. Således er verdens bedste 6-års hoppe også med ”Krone & Bølge” på låret. Lotte Skærbæk og den kårede avlshingst Skovens Rafael e. B. H. Don Schufro opdrættet af Pedersen og Hansen, Lunderskov og ejet af Lindgreen og Skjærbæk, Nyk. Mors vandt deres gruppe i den indledende runde, og de opnåede således sikkert adgang til finale, hvor de blev placeret som nr. 5. Sidste års vinder af 5-års klassen Andreas Helgstrand og udtryksfulde Hønnerups Driver e. B. H. Romanov opdrættet af Stutteri Hønnerup og ejet i dag af familien Kasprzak, Haderslev måtte i år tage til takke med en placering som nr. 12 i det femten mand stærk felt, men han forstod i sandhed at påkalde sig publikums opmærksomhed.
Sanne Henningsen og Capong e. Michellino opdrættet af J. Jacobsen, Aars og ejet af K. Munkedal, Lamsbjerg opnåede desværre ikke adgang til den store finale, men til gengæld blev det til en flot placering som nr. 5 i den lille finale.

Hannoveranerforbundets blå-gule farver var i den grad blevet udfordret af de danske rød-hvide nuancer, idet hele den store stævneplads myldrede med danskere, der i den grad forstod at skabe stemning og løfte humøret for os alle på pladsen. At vi derudover kunne synge med på den danske nationalmelodi aftvang respekt – og i år var det glædeligvis til den rette nationalmelodi.

Tak til jer alle for støtten, der var med til at bane vejen for de fornemme resultater – også tak til ”Skærlund Design A/S”, der støttede rytterne med særligt fine UVM-pandebånd.

Barbro H. Saul

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem
Tilmeld vores nyhedsbrev