Dansk Varmblods 10 dages test

FIND ÅRETS KATALOG HER 


10-DAGES TESTEN I MARTS: 

Tilmelding til 10-/14-dages test her

De hingste der ønskes indsynet til 10 dages testen, skal vises under rytter søndag eftermiddag umiddelbart efter hingstekåringens afslutning.

Tilmeldingen til 10-dages testen skal derfor ske i Dansk Varmblods i Sekretariat straks efter kåring.
Efter indsyningen under rytter søndag skal hingstene transporteres til Tørring, hvor en dyrlæge og en staldansvarlig vil indsyne hingstene og det medfølgende udstyr (husk tydelig mærkning med hingstens navn).


Træningsleder Torben Frandsen har ansvaret for ridningen af hingstene.

GENERELT OM 10-DAGES TESTEN:
Prøven afvikles om foråret umiddelbart efter hingstekåringen og er en observationstest af ca. 10 dages varighed. Prøven er åben for godkendte 3-årige hingste samt godkendte 4-årige hingste, der ikke tidligere har været afprøvet.

I perioden trænes hingstene let i henhold til anerkendte pricipper for uddannelse af ungheste. Hingstene observeres i stalden for staldunoder og i forbindelse med den almindelige, daglige håndtering. Træningen omfatter ridningen, men ikke springning med rytter. Der gives ingen karakterer, og der er ingen afsluttende prøve. Avlsledelsen og Træningslederen beslutter i samråd, hvilke hingste, der har bestået observationstesten. Avlsledelsen følger hingstene ved indsyning og udsyning samt på enkelte træningsdage.

Efter prøven udarbejdes en træningsbeskrivelse for hver enkelt hingst.

Formålet med observationstesten er at frasortere hingste med dårligt temperament eller andre, for avlshingste, uheldige egenskaber. De hingste, der har bestået observationstesten tildeles bedækningstilladelse for samme år.

Nyheder

Sponsorer