AAGE RAVNS VANDREPOKAL

Åge Ravns vandrepokal tildeles til den bedste Dansk varmblods avlede hingst, der efter bestået materialprøve, tileles titlen "bedste dressurhingst" ved kåringen som 4- eller 5 årig.
Se længere nede, hvilke hingste, der vandt pokalen hvornår....

Aage Ravn var med i kredsen som stiftede ”Sydvestjysk Heste-avlsforening”, og det var uden tvivl hansfortjeneste, atforeningen kom godt i gang fra start.

Han købte altid avlsdyr som kostede mere end gennemsnitsavleren ville betale. Denne disposition viste sig at være rigtig, idet kapitalgrundlaget for foreningens virke blev skabt ved indkøb af disse hingste.

Aage Ravn fik, via sit formandskab i foreningen lyst til selv at skabe et stutteri og købte, efter samråd med Holstener Forbundets direktør Helmuth Horstmann 2 avlshopper af de bedste hoppestammer i Holsten. Den mest kendte af disse hopper er hoppen Pari stamnr. 95.

Ser vi på Pari´s indflydelse på dansk hesteavl, er det nok svært af finde en hoppe med tilsvarende indflydelse på hoppesiden.

I tresserne foregik der som bekendt en stærk forædling i alle europæiske avlsforbund. Aage Ravn havde blik for dette og købte til sit eget stutteri fuldblodshingsten Benve-nuto XX DH 166, som var en særdeles statelig herre. Benvenuto – Pari kombinationen bragt den første hingst Benelux, som blev kåret i DSA’s historie.

Med vanlig format sørgede Aage Ravn for at stifte en vandrepokal. Hvert år til Dansk Varmblods Hingstekåring tildeles pokalen den bedste avlede danske dressurbetonede hingst.

TIDLIGERE VINDERE AF AAGE RAVNS VANDREPOKAL

Bedste danskavlede springhingst får også en pokal - nemlig Elvin Rasmussens Vandrepokal. Se mere om den her.

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem