Regler for godkendelse

OBS: Gælder specielt for 2020

Brug af tyske og hollandske hingste.

Grundet Corona-pandemien har KWPN og de tyske forbund meddelt, at deres afprøvninger af hingste i foråret er aflyst. Det vides endnu ikke, hvornår afprøvningerne kan genoptages. Da hingstenes således ikke har mulighed for at gå prøve inden bedækningssæsonen, har KWPN og de tyske forbund meddelt, at hingstene kan gå i avlen uden prøve. Dansk Varmblod fastholder krav om afprøvning, inden hingstene må bruges i avlen. De godkendte hingste fra Dansk Varmblods hingstekåring 2020 har allerede aflagt en 10-dages observationstest. Pga. den ekstraordinære situation har Avlsledelsen dog besluttet, at tyske og hollandske hingste uden prøve, vil kunne godkendes med tilbagevirkende kraft, såfremt de efterfølgende aflægger en prøve, der opfylder Dansk Varmblods krav. Der kan først ansøges, når hingsten har aflagt sin prøve og prøveresultatet skal vedlægges. Prøven skal senest være aflagt, inden føllet skal registreres næste år. Såfremt prøven aflægges i 2020 og der ansøges inden 1. november, er prisen 850 kr. Såfremt prøven først aflægges i 2021, er prisen for ansøgning 1.350 kr.

Godkendelsen med tilbagevirkende kraft er betinget af, at hingsten opfylder nedenstående krav til afprøvning.


Der gøres opmærksom på, at der ved denne løsning naturligvis er en risiko for, at hingsten aflægger en prøve, der ikke opfylder Dansk Varmblods krav, og at føllet således ikke kan registreres i Dansk Varmblod.
Avlsledelsen opfordrer til at benytte hingste tilmeldt Dansk Varmblods hingsteliste, som findes på varmblod.dk. Hingstene på denne liste er alle brugsafprøvet, ligesom der er informationer om WFFS-status, OCD, temperament m.v.
Vi ønsker alle en god avlssæson.

Tyskland:
Hingsten skal være kåret i et forbund, anerkendt af Dansk Varmblod.

Dansk Varmblod ønsker kun at få tilført gener fra de bedste udenlandske hingste. I Tyskland følger hingstene fra 2016 et afprøvningssystem, som løbende giver 1-års bedækningstilladelse, indtil flere tests er gennemført og hingsten dermed er færdigkåret. For at kunne godkendes i Dansk Varmblod efter ansøgning, skal én af følgende 5 muligheder være opfyldt:

14-dages test som 3-års (bedækningstilladelse i afprøvningsåret) + 3-dages test som 4-års med min. 8,0 i spr./dr. (bedækningstilladelse i afprøvningsåret) + 3-dages test som 5-års med min. 8,0 i spr./dr. (endelig bedækningstilladelse).

14-dages test som 3-års (bedækningstilladelse i afprøvningsåret) + 3-dages test som 4-års med min. 8,0 i spr./dr. (bedækningstilladelse i afprøvningsåret) + finaledeltagelse ved Bundeschampionatet eller UVM (endelig bedækningstilladelse)

50-dages test med min. 8,0 i spr./dr. (endelig bedækningstilladelse)

Fem 1-3. placeringer i min. Intermediaire II/150 cm’ s klasser (endelig bedækningstilladelse)

Indeks blandt de 10% bedste i springning (min. 132) eller dressur ( min. 126)

Hingste afprøvet før 2016:
Et af følgende fire punkter skal være opfyldt:

30-dages test med et VA-indeks på min. 130 i springning eller dressur ( bedækningstilladelse som 3- og 4års ) + A-klasse med min 8,0 point ( bedækningstilladelse som 4 års ) + kvalifikation til Bundeschampionatet som 5- eller 6-års ( endelig bedækningstilladelse).

70-dages materialeprøve med et HLP-indeks på min 130 i springning eller dressur ( endelig bedækningstilladelse)

Fem 1-3. placeringer i min Intermediaire II Cm's klasser ( endelig bedækningstilladelse).
. Indeks blandt de % bedst i springning ( min.
) eller dressur ( min. )

Holland
Hingsten skal være kåret i KWPN og have bestået en Hollandsk materialeprøve. Har hingsten indekstal, skal disse være min. i dressur eller springning.

Frankrig
Hingsten skal være kåret i Selle Francais og tilhøre de % bedste hingste, svarende til et BSO på min. 23

Øvrige lande:
hingsten skal være kåret i et forbund anerkendt af Dansk Varmblod, og have kvalitetskrav svarende til de ovenfor nævnte.

OBS hingste der har været fremstillet til bedømmelse til Dansk armblods forbesigtigelse, kåringer eller efterkåringer og er afvist, kan ikke efterfølgende godkendes via ansøgning.

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem