Dansk Varmblods kåring af hingste 2021

Se præsentation af det fremstillede hingste med med video og billeder på DWBstallions2021. Springhingstene er allerede online. Dressurhingstene bliver præsenteret fra søndag aften.

Kåring af hingste 2021

På grund af Covid-19 har det som bekendt desværre ikke været muligt at afholde den planlagte hingstekåring på Vilhelmsborg. I stedet er hingstene blevet besigtiget af avlsledelsen hjemme på træningsstederne. Her på siden offentliggøres kåringsresultaterne, hvor hingstenes kåringsstatus opdateres med link til billeder og video af alle fremstillede hingste, med karakterer og link den linære bedømmelse for de godkendte hingste. Her bliver ligeledes offentliggjort hvilke hingste, der bliver udnævnt til præmiehingste i 3-års holdene og hvilke der tager fløjene og Aage Ravns og Elvin Rasmussens vandrepokaler i 4-års holdene.

Kåringsresultaterne vil være tilgængelige i springning torsdag kl. 10 og i dressur mandag kl. 10.

De lineære bedømmelser skal først tastes og vil derfor først være tilgængelige seneste hhv. fredag (spring) og onsdag (dressur).

På baggrund af hjemmekåringen er det besluttet ikke at udpege Årets hingst og heller ikke uddele Prinsessens vandrepokal og mønstringsmedaljen i 2021.


Kataloget til dette års kåring af hingste ligger online og kan ses her. Klik på forsiden af Kataloget for at åbne det.
Kataloget til dette års kåring af hingste ligger online og kan ses her. Klik på forsiden af Kataloget for at åbne det.

Hold 1 og den linære registrering

Nyt i år er, at de 3-årige hingste er blevet bedømt via lineær registrering, hvilket er et godt redskab i forbindelse med hingstevalg. Hvor karaktereren kun giver info om egenskaben er god eller dårlig (f.eks. en god type), så giver den lineære registrering også info om, hvordan den bedømte egenskab ser ud (f.eks. højstillet, storrammet, passende ædel). Desuden er det angivet i det lineære skema, hvor tæt egenskaben er på avlsmålet (markeret med optegnet firkant). Ved de egenskaber som ønskes forbedret på avlshoppen, er det således let at se om hingstens egenskaber ligger tættere på avlsmålets optimum.
Er du interesseret i at vide mere om lineær registrering, og hvordan du kan bruge det til at optimere din avl så findes der flere artikler om mere info via dette link


Hold 2 med bestået brugsprøve

Grundet den aflyste hingstekåring på Vilhelmsborg er de 4–årige hingste, som har bestået en dansk 35-dages test i efteråret, blevet ”skrivebordskåret” uden besigtigelse. Avlsledelsen har fulgt dem tæt i afprøvningsperioden, og det er derfor fagligt forsvarligt at kåre/avlsgodkende dem uden besigtigelse. Nyt i år er desuden, at hingste med en dansk 35-dages test mellem 750-800 p. kan tildeles 2 års bedækningstilladelse, hvorefter afkom/egen præstation skal vurderes for at opnå evt. færdigkåring.
De øvrige tilmeldte hingste, som ikke har gået dansk 35-dages test, er blevet hjemme-besigtiget på fast bund og under rytter.

De DV-registrerede og færdigkårede hingste er blevet tildelt en opdrættermedalje, som officielt uddeles til Repræsentantskabsmødet 2022. Blandt de færdigkårede uddeles også Elvin Rasmussens vandrepokal til bedste DV-registrerede springhingst samt Aage Rasmussens vandrepokal til bedste DV-registrerede dressurhingst.

Desuden udnævnes fløjhingstene blandt de 4-årige i dressur- og springholdet.

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem