ELVIN RASMUSSENS VANDREPOKAL

Pokalen tildeles opdrætteren af den bedste Dansk Varmblods avlede hingste, der efter bestået Materialprøve, tildeles titlen “bedste springhingst” ved kåringen som 4- eller 5-årig.

Efter opdelingen af dansk varmblodsavl i en dressur og en springlinie var det naturligt at indstifte en vandrepokal for heste med vægten på egenskaber i springning. Derfor blev der i 2003 indstiftet en pris for ”Bedste Springhingst” i fireårsholdet med bestået materialprøve.

Vandrepokalen er opkaldt efter den idé- og nærmest ildsprudlende organisations-mand, Elvin Rasmussen, som var med til at forme udviklingen af moderne dansk ridehesteavl i 1960´erne. Elvin Rasmussen var medlem af bestyrelsen i Dansk Sportsheste Avlsforbund (DSA) 1964-1974, ligesom han deltog aktivt i fusionen mellem DSA og de andre hesteavls-organisationer, som blev til Dansk Varmblod i 1978.

Som formand for region 5 Østjylland, gjorde han regionen til landets største. Han var endvidere den første praktiske leder af afviklingen af Dansk Varmblods Hingstekåringen i Messecenter Herning.

Elvin Rasmussen var i besiddelse af det gåpåmod, optimisme og den energi, som kendetegner en ægte pioner. Også som hingsteholder fik Elvin Rasmussen betydning for avlen med hingstene, Mozart, Irak og Epok.

TIDLIGERE VINDERE AF ELVIN RASMUSSENS VANDREPOKAL

Ved Hingstekåringen i Herning uddeles også en pokal til Bedste danskavlede dressurhingst, nemlig Aage Ravns Vandrepokal. Se mere om den her.

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem