< Tilbage

DV-heste i spidsen ved norske dressurmesterskaber02-09-2020 - 14:12

I weekenden blev der afholdt norske mesterskaber i dressur, og her red vinderne for senior, U25, junior og para grad V alle på DV-heste

Norsk seniormester i dressur 2020 blev Louise Almlund Løkken med sin 15-årige danskfødte hingst Mr. Gold G e. Milan/ Lobster (opdr. Gitte L. Andersen), der vandt både Grand Prix og Grand Prix Kür. Louises datter Emma vandt i øvrigt NM for ponyryttere i kategori I.

 

Hos U25-rytterne vandt en af Norges mest lovende yngre dressurryttere, 20-årige Mathilde Merethe Klaesson, der egentligt ville have redet mesterskabet for ungryttere men valgte at starte i U25-kategorien, da hendes hest Sandbæks Rio-El e. Skovens Rafael/ De Noir (opdr. Inger Kirkegaard Kjeldgaard) var klar til opgaven. Den 10-årige vallak har været i familiens eje, siden den var 3 år, og Mathilde har selv uddannet den med hjælp fra sin træner.

 

Den norske landstræner Pether Markne var begejstret for parrets pragtpræstation i weekenden og udtalte til Dressursaklart.no: "Mathilde viser en klassisk fin ridning og samarbejder fint med hesten, er følsom, men effektiv for sin unge alder. Mathilde har en god indstilling, hun er ydmyg, og så har hun en af de fineste hestene, vi har i Norge. Det bliver spændende at følge denne ekvipage fremover."

 

Også hos juniorerne red den nykårede norske dressurmester på en DV-hest; nemlig Mathea Karlsen og den 19-årige RDH-hoppe Ravell's Hexia e. Blue Hors Hertug/ Aspirant (opdr. Helle og Ole Stensgaard), og her gik sølvmedaljen til Maren Aarflot Strandheim og den 8-årige RDH-hoppe Svalegårds Alanya e. Tailormade Attention/ Akinos (opdr. Stutteri Svalegård v/ Else Marie og Jens Chr. Krabbe). Også hos pararytterne i Grad V gik guldet til en rytter med en DV-hest; nemlig Stine Skillebekk med den 14 år gamle hingst Calique V e. Come Back ll x Lobster (opdr. Svend E. Jensen), der vandt mesterskabet for anden gang.

 

Dansk Varmblod ønsker rytterne tillykke - og der skal ligeledes lyde et tillykke til avlerne.

 

 

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem