< Tilbage

DV-avlshingst vinder af DM i springning04-09-2020 - 15:08

Ved DM i springning for senior-, ung- og juniorryttere i Tågerup i forrige weekend var to DV-avlshingste med i topkampen i seniorrækken, der blev vundet af Lars Nørgard Pedersen med DV-hingsten Bøgegårdens Gladiola

I seniorrækken ved DM i springning i Tågerup var to af de placerede heste ikke blot dansk varmblods-registrede men også kårede avlshingste, der leverede toppræstationer på højt niveau.

 

Danmarksmester 2020 blev Lars Nørgard Pedersen med den blot 8-årige hingst Bøgegårdens Gladiola e. Bøgegården's Graf's Stakkato/ Bøgegårdens Apollo (opdr. Stina og Jørgen Schmidt), der som 3-års var præmiehingst ved hingstekåringen i Herning og som 4-års blev tildelt opdrættermedalje i sølv, Elvin Rasmussens Vandrepokal samt fløjpladsen. Sidenhen har hingsten repræsenteret Danmark ved UVM på Zangersheide tre år i træk, først som 5- og 6-års med Jesper Meyenburg og sidenhen som 7-års i 2019 med Lars Nørgard Pedersen. Trods sin unge alder udviste hingsten i DM-finalen det mod, den teknik og den hurtighed, der skulle til for at sikre sin rytter danmarksmestertitlen og guldmedaljen. Bøgegårdens Gladiola er ud af familien Schmidts stærke hoppestamme, der er talstærkt repræsenteret i avl og sport med mange medaljehopper, kårede hingste og internationale rideheste i både dressur og springning. På dressursiden kendes bedst fløjhingsten Sezuan, der er verdens eneste hingst, der er tredobbelt UVM-vinder.


Lige udenfor medaljerækken satte Martin Mose Knudsen på fjerdepladsen i danmarksmesterskabet, og også han er godt ridende på en præstationsklar avlshingst, nemlig den 12-årige Volstrups Cash e. Volstrups Casillas/ Churchill (opdr. Pia Holländer), der har flere internationale topresultater under vesten. Også han er som 4-års tildelt opdrættermedalje i sølv samt Elvin Rasmussens vandrepokal ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning, og han har også som 5-års repræsenteret Danmark ved UVM på Zangersheide, dengang med Sofie Bøgelund. Volstrups Cash er trukket på en af Henning Jensen og Pia Holländers succesfulde hoppestammer, der har leveret mange sportsresultater.

 

Dansk Varmblod ønsker ryttere, ejere og opdrættere tillykke med de imponrende resultater.

 

Resultat af finalen i DM i springning for seniorer.

 

 

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem