< Tilbage

Legenden Chianto er sovet ind09-02-2021 - 09:17

Chianto har under canadisk flag i en årrække  repræsenteret Dansk Varmblod i springsportens verdenselite. Nu er han sovet ind i en alder af knap 25 år

I 1996 fødtes hingsteføllet Chianto i Danmark hos Annette Marschall Nielsen. Han var anden følårgang efter hingsten Carano og trukket på en ædel hoppe med stor blodandel, Prisara van Harknag e. Primus AA/ Ugor /Martell.

 

Som 7-års blev han erhvervet af canadiske Alison Moore, der har ejet Chianto frem til hestens død søndag aften i Californien hos den rytter, som han har været så succesfuld med, John Pearce.

Alison Moore er selv springrytter og havde fornøjelsen af at uddanne Chianto de første fire år, og sammen startede de mange internationale Grand Prixer i og udenfor det amerikanske kontinent.

 

Da Alison Moore i 2007 pådrog sig en skade overlod hun Chiantos tøjler til Jonathan Miller, der fortsatte Chiantos karriere i international springning. Året efter traf Alison den meget svære beslutning om ikke at udleve sin egen drøm om at repræsentere Canada sammen med Chianto. Hun kunne se, at hans talent rakte længere, end hun selv kunne være med til.

 

Derfor blev Chianto i 2008 matchet med den erfarne canadiske rytter John Pearce, og en ny æra begyndte for den populære hest. Det blev til 30 Grand Prix-sejre, over 100 top 10-placeringer og en samlet præmiesum på over 1,1 mio USD. Parret var en vigtig del af det canadiske hold, da de blev nr. 5 ved WEG 2010 i Kentucky, og John og Chianto sluttede som nr. 8 i finalen.

 

I 2010 blev Alison Moore udnævnt som Årets Hesteejer i Canada. Chianto vandt sin sidste Grand Prix som 19-årig, og han forblev sammen med John Pearce, der er bosat i Californien, hvor Chianto stille sov ind søndag aften.

 

Se billeder af Chianto på Facebook.

 

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem