< Tilbage

Galop i særklasse hos årets bedste springbetonede føl04-09-2021 - 13:34

Fem flotte hoppeføl og seks smarte hingsteføl var i dag samlet her ved KRAFFT Eliteskuet blandt de springbetonede føl og det blev LaClaire, der tog titlen som årets bedste hoppeføl, mens Mosgaards Chucky løb med titlen blandt hingsteføllene. Det blev altså et særdeles erfarent avlerpar og en væsentlig mindre erfaren avler, der tager hjem med vindertitlerne i år

KRAFFT Eliteskue er i fuld gang og her til formiddag har vi haft fornøjelsen af en række gode springføl, som i dag mødtes i kampen om titlen som henholdsvis årets hingsteføl og årets hoppeføl. 

 

Hos hoppefølene var der fem føl med til dagens Eliteskue. Niveauet var rigtig højt og dommerne endte med at udtage to føl til finalen. 

 

Her blev det LaClaire e. Chacoon Blue/Capo (opdr. Lena og Ulrik Kristensen), der løb med titlen som årets hoppeføl blandt de springbetonede føl og hun fik blandt andet følgende ord med på vejen i dag fra dommer Johnny Hansen: 

 

– Det er et dejligt og højtstillet hoppeføl med masser af kønspræg. Føllet er en rigtig god type og hun har en meget ensartet og energisk galop. 

 

Moren til dette føl er selv B-hest i springning, mens mormoren til dette føl selv er elitehoppe og mor til hele fire afkom, der er B-hest i springning. 

 

Lena og Ulrik Kristensen, der er opdrætter af det smarte hoppeføl, som også kan erhverves på Eliteauktionen i aften, var selvfølgelig glade og i videoen nedenfor kan I høre hvad Ulrik har at fortælle om føllet. 

 

Udtaget til finalering for springbetonede hoppeføl:

  • Katalog nr. 201 Laclaire e. Chacoon Blue/Capo, opdrættet af Lena og Ulrik Kristensen, kåret som årets springbetonede hoppeføl
  • Katalog nr. 203 Gracia X-Hillock e. Gracieux H.A.P./Favorit Ask, opdrættet af Stutteri Hillock v/Trine Hermansen

Afsted med vinderføl ved Eliteskue-debut
Hos hingsteføllene blev der udtaget tre føl til finaleringen og blandt finaleføllene blev det Mosgaards Chucky e. Casall Sem/Quinar der tog titlen som årets springbetonede hingsteføl. Om vinderføllet fortalte dommer Johnny Hansen blandt andet følgende: 

 

– Det er et dejligt maskulint føl med masser af kønspræg. Han er storrammet og så har han en helt super galop. Dette føls galop indikerer, at han har alle muligheder for at få en god forbensteknik. 

 

Føllet er avlet af Martin Mosgaard fra Fjerritslev, som var helt paf efter udnævnelsen. Det er første gang, at Martin har et føl med ved Eliteskue og så blev det ovenikøbet et vinderføl. Modsat årets hoppeføl, som kan hingsteføllet ikke erhverves på auktionen i aften, for planen er formodentligt, at Martin gerne vil have en ridehest til sig selv. I videoen nedenfor kan I høre, hvad Martin havde at sige ovenpå dagens finale. 

 

Udtaget til finalering for springbetonede hingsteføl:

  • Katalog nr. 210 Mosgaards Chucky e. Casall Sem/Quinar, opdrættet af Martin Mosgaard, kåret som årets springbetonede hingsteføl
  • Katalog nr. 215 Juniper e. Jewel Ask/Chrunch, opdrættet af Betina Møller Jensen
  • Katalog nr. 216 Thargos V e. Todt Un Prince Ask/Cavall Ask, opdrættet af Ole Christensen
< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem