< Tilbage

Spændingen udløses først i morgen14-07-2021 - 14:17

UVM-komitéen har nu set alle UVM-kandidaterne to gange, nogle under Blue Hors Dressurfestival og andre ved UVM-udtagelsen på Vilhelmsborg i går og i dag, hvor en løs hest på banen tilførte formiddag lidt dramatik. Spændingen forventes udløst i morgen formiddag

I høj varme og luftfugtighed har 14 ekvipager i går og i dag redet for UVM-komitéen på Vilhelmsborgs gårdsplads, der var sparsomt besøgt af interesserede. Tirsdag red alle ekvipager det alderssvarende, indledende FEI-program, mens de i dag onsdag har redet FEI-finaleprogrammerne. Syv 5-års, tre 6-års og fire 7-års heste har gået de to dage på Vilhelmsborg.

 

Flere heste i de tre alderskategorier gik tilsvarende programmer på Blue Hors, fordi de lige nu har andre stævnedeltagelser. I eftermiddag sætter UVM-komitéen sig sammen for at sammenligne de heste, de har set ved to forskellige udtagelses stævner, og diskutere sammensætningen af de tre hold, der hver skal bestå af fire ekvipager samt to reserver.

 

Da UVM i 2020 blev aflyst pga. COVID-19, så er det kun i 7-års holder, man finder tidligere UVM-deltagere som Elverhøjs Raccolto/Marianne Helgstrand og UVM-bronzemedaljevinderen for 5-års i 20219, Queenparks Wendy/Andreas Helstrand. Overordnet var dommerne (Birthe Lyder Nielsen, Gunilla Nyman og Dennis Fisker) godt tilfredse med en kvalitet, de har set på Vilhelmsborg og fremhæver særligt kvaliteten i 7-års holdet.

 

I 5-års holdet skabte en løssluppet Vilhelmsborg-pensionær uventet dramatik på banen, da Kathrine With Petersen red hesten Chartwell. Lyden af travle hestesko på brostenene rungede på gårdspladsen og overraskelsen var stor – ikke mindst for ekvipagen på banen – da den løsslupne hest entrerede banen. Heldigvis holdt rytteren hovedet koldt og fik lov at ride sit program forfra.

 

Efter hvert ridt tog dommer Dennis Fisker en snak med den pågældende rytter, hvorefter han ved mikrofonen indviede de tilstedeværende i, hvad dommerne havde bemærket. Det er en fornøjelse med en dommer, der kan formidle positiv såvel som negativ kritik på en ordentlig og sober måde.

 

Nu venter hesteejere, ryttere og opdrættere – og alle vi andre – meget spændt på at høre, hvem der skal udgøre det danske hold til UVM i Verden, Tyskland den 25.-26. august 2021.

 

Stævnets startlister.

 

 

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem