< Tilbage

DV-hest nr. 7 i OL-Kürfinalen29-07-2021 - 09:21

DV-sølvmedaljehoppen Heiline's Danciera sluttede sammen med Carina Cassøe Krüth på en syvendeplads i et brag af en OL-finale i Tokyo

Berider Carina Cassøe Krüth og den nu 10-årige DV-hoppe Heiline's Danciera e. Fürstenball/De Niro (opdr. Stald Heiline v/ Line Jensen og Heine Bonde Mikkelsen) har dannet par i knapt seks år. Carina overtog tøjlerne, da "Danse" var fire år, havde fået føl om foråret og nu skulle klargøres til Dansk Varmblods egnetshedstest.

 

Derfra har de sammen gjort kometkarriere. Først med en tredjeplads i Unghestechampionatet, finaleplaceret ved UVM tre år i træk bl.a. med en fjerdeplads som 5- og 7-års, vinder af DRF og Pavos dressurchampionat for 6-års og igen for 7-års heste, og sådan fortsatte succesen. Da hoppen stadig kun var 5 år, blev hun erhvervet af Ingrid og Poul Thøgersen, der har beholdt Danse i ridning hos Carina og fortsat ejer Danse i dag. Ingrid har endnu været ved ekvipages side ved OL i Tokyo.

 

Danse har altid været mild, ukompliceret og lærenem, men det skulle også vise sig, at hun gemte på en indre kraft, der gav hende mere gnist og tænding i takt med, at hun blev introduceret for de lidt sværere opgaver. Overgangen til svært niveau var ikke vanskelig for Danse, der vandt sin danske såvel som sin internationale Grand Prix-debut, og derefter har parrets internationale karriere taget fart.

 

Carina har tidligere fortalt, at Danse er en hest, der hviler i sig selv og er god til både at sove og spise, og det gælder også, når hun er i byen. På køreturen slapper hun helt af og spiser med stor appetit, og det gør hun også i stævneboksen, og det har sikkert været medvirkende til, at den sorte hoppe kunne bevare overskuddet efter rejsen til Japan.

 

Ved OL 2020 i Tokyo i denne uge leverede Carina og Danse alt, hvad de havde i sig i Grand Prix, Grand Prix Special og Grand Prix Kür. I gårsdagens kürfinale leverede de et ridt med meget høj sværhedsgrad, igen et imponerende overskud og næsten alle øvelser udført til perfektion. Det blev af dommerne belønnet med 83,32% (78,28% teknisk og 88,37% kunstnerisk).

 

Det rakte til en syvendeplads til OL-debutanten og dansk varmblodshoppen, som alle kan være stolte af.

 

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem