< Tilbage

Fine føl samlet i Brønderslev01-08-2021 - 19:09

I dag var der Dansk Varmblods følskue i det nordjyske, nærmere bestemt i Brønderslev, og her var både spring- og dressurføl mødt op til bedømmelse, hvor mange føl fik flotte ord med på vejen

 

Dansk Varmblods følskue i Region 7 blev afholdt i Brønderslev, hvor der var i alt 72 føl, der var mødt op for at modtage dommernes bedømmelse. 

 

Følskuet blev afviklet på to forskellige baner, og på Ring 1 var det dressurføllene, mens springføllene gik på Ring 2. 

 

Jovian-afkom bedst både hos hingste- og hoppeføllene
Hos dressurføllene var der 8 hingsteføl, der blev udtaget til finalen, mens der hos hoppeføllene var 10 føl med i finalen. I hingsteføllenes finale var det dét mørkebrune føl Jackson M e. Jovian/Fürstenball, som er opdrættet af Sanne Mathiasen, der tog titlen som årets bedste dressurbetonede hingsteføl i Region 2. Jackson M er lavet som embryoføl på hoppen Polka Fascination M, som er udtaget til det kommende UVM i Verden for 5-års heste.

 

– Virkelig ædelt og elegant føl. Et dejligt føl efter Jovian, og en virkelig flot avlerpræstation, idet Sanne jo har hele tre føl med, som er udtaget til finalen enten for hoppe- eller hingsteføl, udtalte dommerne om dette føl.  

 

Næstbedste føl blev Stutteri Svalegårds føl Svalegårds Believe e. Bon Coeur/Tailormade Temptation, mens tredjepladsen i finalen gik til Jagger Lightfoot e. Janeiro Platinum/Franklin, som er opdrættet af Annette Lyngs og Torben Damsbo. Netop Annette og Torben var godt repræsenteret i hingsteføllenes finale, hvor de havde hele tre føl med. 

 

I de dressurbetonede hoppeføls finale havde Sanne Mathiasen to føl med, henholdsvis California Secret M e. Secret/Fürstenball og Polka Gold M e. Glamourdale/Fürstenball. Netop Polka Gold M er ligeledes efter den 5-årige hoppe Polka Fascination M, som er udtaget til det kommende UVM i Verden. 

 

Ligesom hos hingsteføllene, blev det et føl efter Jovian, der tog fløjpladsen hos de dressurbetonede hoppeføl. Her blev det nemlig Mellergaards Juvel e. Jovian/Sandro Hit, der imponerede dommerne mest. Dette føl er opdrættet hos Lise Nielsen og Ruben Tjell Lambertsen. Om dette føl udtalte dommerne:

 

– Hoppeføllet der overstråler dem alle. Fantastisk dejligt hoppeføl, med en særdeles smidig bevægelse.

 

Næstbedste føl i hoppeføllenes finale blev Frankley e. Franklin/Fürstenball, som er opdrættet af Bodil og Jan Pedersen, mens tredjebedste føl blev Pari-Fiann Nexen e. Fidertanz/Johnson, som er opdrættet af Stutteri Nexen v/Elin Houe og Hans Andersen.

 

Hos dressurføllene, går de to bedste blandt henholdsvis hingsteføllene og hoppeføllene videre til Eliteskuet, mens de tredjebedste føl, er reserve, såfremt de bedste føl, ikke kan deltage ved Eliteskuet.

 

Mosgaard og Heydes føl bedst blandt springføllene
Hos de springbetonede hingsteføl, var der fire føl, der havde fået en plads i finalen, og her var det Mosgaards Chucky e. Casall Sem/Quinar, som er opdrættet af Martin Mosgaard, der tog titlen som det bedste springbetonede hingsteføl i Region 7. 

 

Næstbedste føl blandt hingsteføllene blev Chicago H e. Action Man Ask Z/Untouchable, som er opdrættet af Bodil Hellmers. 

 

Blandt de springbetonede hoppeføl, var der tre føl, der fik en plads i dagens finale. Her var den Cruise VH e. Crunch/Clinton I, der tog titlen som det bedste føl. Dette føl er opdrættet af René Heyde. 

 

Næstbedste føl, blandt hoppeføllene, blev det Toffee Røntved e. Todt Un Prince Ask/Volstrups Casillas, som er opdrættet af Inge & N.O. Fredborg Nielsen. 

 

Hos springføllene er det det bedste hoppeføl og det bedste hingsteføl der er udtaget til Eliteskuet, mens de næstbedste er reserver. 

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem