< Tilbage

Dialog om fremtidens springheste – hvordan får vi topryttere til at vælge DV springheste frem for udenlandske.11-02-2015 - 19:35

Arrangementet holdes på Hillerød Sportsrideklub HIS, som Ulrich Gaardslev venligst har stillet til rådighed.

Adressen er: Rønnekrogen 8, 3400 Hillerød
Tidspunkt: Torsdag den 26. februar 19.00

Mødet arrangeres af trekløveret Mikala Bagge fra DV Region 1´s bestyrelse, Renè Holstein, der har avlet adskillige internationale heste og Lotte Holm fra spring-  og militarycentret: Engerupgaard i Tikøb. Sammen har de tidligere arrangeret Engerupgaard Spring Cup, som blev afholdt med stor succes ved Horsefestival 2013 på Vallensbæk Ridecenter.

Lotte og David Holm er sponsorer af arrangementet og formålet er igen, at få mere fokus på de dansk opdrættede springheste. Samtidig ønsker ”trekløveret” at få en diskussion om, hvorfor flere danske topryttere fravælger DV-springheste, når der indkøbes ungheste for at uddanne dem til fremtidens topheste. Det er naturligvis en torn i øjet på de danske springavlere, navnlig i dette år, hvor Anica Kristoffersen opnåede en meget fornem 5. plads ved verdensmesterskaberne i Zangersheide for 5-, 6- og 7-års springheste med hoppen Play Girl, som er af egen avl.

Vi har inviteret et ekspertpanel, som vil indlede aftenen med deres bud på, hvad der skal til for ryttere vælger DV-heste frem for de udenlandske.

Panelet består af Lars Nørgaard Petersen, der er landsholdstræner for det danske springlandshold for seniorer, Kenneth Ernst, der er Dansk Rideforbunds dommer i championater for 4-, 5- og 6-årige springheste og Torben Frandsen, der er træningsleder for Dansk Varmblods materialprøve for springhingste.

Derefter vil vi se nogle succesfulde DV heste redet af nogle af Damarks bedste ryttere og uddannere af springheste. Rytterne vil have headset på, og de vil kommentere de heste, de rider på, fortælle om såvel gode og dårlige sider, og hvordan rytterne arbejder målrettet med hestenes uddannelse.

1)    Kirstin Skjoldshøj er en meget erfaren championatsrytter og uddanner af springheste indtil S-niveau. Hun viser sin guldmedaljehoppe og året hoppe i DV Rebbølgårds Chanel f. 05 e. Chicos Boy/Diamond. Hoppen er opdrættet af Mie Nielsen og Theo de Vos og går nu på internationalt S-niveau.

2)    Camilla Ernst er nok Danmarks bedste youngrider, hun har vundet DM; NM og har desuden en sølvmedalje ved EM i springning. Hun vil ride på S-hesten Lord Holstein født 06 e. Lord Z/ Lanciano fra Familien Holstein.

3)    Mille Bisgaard er senior S-rytter, hun deltager jævnligt i egnethedstester og championater og i tidens løb har hun uddannet rigtigt mange springheste. Hun vil ride Volstrups Cody f. 06 efter Carlos DZ/Corlando avlet af Pia Hollænder og Henning Jensen. Sammen har de lige vundet en Grand Prix springning i Suså Rideklub.

4)    Jennifer Fogh Petersen er international S-rytter og har også en lang erfaring som uddanner af springheste på alle niveauer. Jennifer vil  springe på avlshingsten Lagavulin f. 09 efter Ludwigs As/Stakkato Gold fra Linus Camitz. Lagavulin er materialprøvevinder i DV og Jennifer har flere sejre i Springprüfungen dette år med hingsten i Tyskland, hvor hun nu bor.

5)    Anica Kristoffersen vil komme med sin RDH hoppe, som hun blev nr. 5 med til UVM i Zangersheide på i 2014. Det er Play Girl f. 09 e. Party Dance/Calato I, som i år også var vindere af DV´s unghestechampionat, hun er avlet af Anica og hendes mand Claus Kristoffersen. Anica er selv S-rytter og har også uddannet mange ungheste mod S-niveau.

6)    Torben Frandsen er landsholdrytter og træningsleder af DV afprøvning af springhingste ved materialprøven. Han er nok den rytter i Danmark, der har uddannet flest springheste op til Grand Prix-niveau. Han vil ride på den helt unge avlshingst og materialprøvevinder i 2013 Balou f. 10 e. Balou du Rout/Landcapitol, der netop i år vandt DRF championat for 4 årige springheste.

7)    Ulrich Gaardslev er international Grand Prix rytter og ejer at HIS, han er også henstehandler og han vil fortælle, hvorfor han selv køber mange udenlandske heste.

Hvordan vi optimerer ”Fremtidens DV-springhest” er et emne, som mange ryttere og avlere glæder sig til høre mere om, og der vil være mange spørgsmål, der melder sig undervejs. Vi håber på at kunne skabe en god dialog mellem ryttere, paneleksperter og publikum, og når aftenen er slut, skulle vi helst være meget klogere på, hvordan vi skal nå det fælles mål.

For at styre debatten i en positiv og konstruktiv retning har vi inviteret regionsformand i region 2: Niels Pedersen, som også er kendt for at have avlet Tina Lunds eminente S-springhest Andante.

ALLE ER VELKOMNE – avlere og meget gerne også ryttere -  og dermed er  DV-medlemskab ikke nødvendigt!

HUSK der er gratis  entre og  mulighed for at købe øl og vand i cafeteriaet.

 

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem