< Tilbage

Husk dialogmødet på HIS 26-2 om fremtidens springheste - med endelige rettelser25-02-2015 - 23:34

Arrangementet holdes på Hillerød Sportsrideklub HIS, som Ulrich Gaarslev venligst har stillet til rådighed.

Adressen er: Rønnekrogen 8, 3400 Hillerød
Tidspunkt: Torsdag den 26. februar 19.00

Mødet arrangeres af trekløveret Mikala Bagge fra DV Region 1´s bestyrelse, Renè Holstein, der har avlet adskillige internationale heste og Lotte Holm fra spring-  og militarycentret: Engerupgaard i Tikøb. Sammen har de tidligere arrangeret Engerupgaard Spring Cup, som blev afholdt med stor succes ved Horsefestival 2013 på Vallensbæk Ridecenter.

Lotte og David Holm er sponsorer af arrangementet og formålet er igen, at få mere fokus på de dansk opdrættede springheste. Samtidig ønsker ”trekløveret” at få en diskussion om, hvorfor flere danske topryttere fravælger DV-springheste, når der indkøbes ungheste for at uddanne dem til fremtidens topheste. Det er naturligvis en torn i øjet på de danske springavlere, navnlig i dette år, hvor Anica Kristoffersen opnåede en meget fornem 5. plads ved verdensmesterskaberne i Zangersheide for 5-, 6- og 7-års springheste med hoppen Play Girl, som er af egen avl.

Vi har inviteret et ekspertpanel, som vil indlede aftenen med deres bud på, hvad der skal til for ryttere vælger DV-heste frem for de udenlandske.

Der er en del ændringer til vort først fremsendte program, fordi Camilla Ernst og Torben Frandsen skulle til start i World Cup Stævnet: Göteborg Horse Show, og desværre er Kirstin Skjoldshøj faldet af hesten og har brækket sin hofte. Derfor har vi været ude og finde 3 nye men også meget spændende ryttere samt en anden paneldeltager, hvilket fremgår af den nedenstående deltager liste?

Panelet består af Lars Nørgaard Petersen, der er landsholdstræner for det danske springlandshold for seniorer, Kenneth Ernst, der er Dansk Rideforbunds dommer i championater for 4-, 5- og 6-årige springheste og Henning Jensen fra Stutteri Volstrup, der er både hingsteholder og avler af DV springheste.

Derefter vil vi se nogle succesfulde DV heste redet af nogle af Damarks bedste ryttere og uddannere af springheste. Rytterne vil have headset på, og de vil kommentere de heste, de rider på, fortælle om såvel gode og dårlige sider, og hvordan rytterne arbejder målrettet med hestenes uddannelse.

1)    Emilie Juul Thorup er en ung succesrig springrytter hvis bedste resultat i 2014 er en 1. Pl. i MA2** 140 cm i Holte på familiens hest: Hazel BS RDH efter Heartbeat/Candillo, som Emilies farfar Anders Andersen købte på aktion som føl. Hoppen er opdrættet af Søren Bøgested i Sønderjylland og helsøster til den kårede springhest Heart-Ache, hoppestammen er familien Schultz´ i Bolderslev.

2)    Mille Bisgaard er senior S-rytter, hun deltager jævnligt i egnethedstester og championater og i tidens løb har hun uddannet rigtigt mange springheste. Hun vil ride Volstrups Cody f. 06 efter Carlos DZ/Corlando avlet af Pia Hollænder og Henning Jensen. Sammen har de lige vundet en Grand Prix springning i Suså Rideklub.

3)    Jennifer Fogh Petersen er international S-rytter og har også en lang erfaring som uddanner af springheste på alle niveauer. Jennifer vil  springe på avlshingsten Lagavulin f. 09 efter Ludwigs As/Stakkato Gold fra Linus Camitz. Lagavulin er materialprøvevinder i DV og Jennifer har flere sejre i Springprüfungen dette år med hingsten i Tyskland, hvor hun nu bor.

4)    Anica Kristoffersen vil komme med sin RDH hoppe, som hun blev nr. 5 med til UVM i Zangersheide på i 2014. Det er Play Girl f. 09 e. Party Dance/Calato I, som i år også var vindere af DV´s unghestechampionat, hun er avlet af Anica og hendes mand Claus Kristoffersen. Anica er selv S-rytter og har også uddannet mange ungheste mod S-niveau.

6)    Maria Hjort Frederiksen er S rytter og har siden sine pony-år haft stor succes - også i championatsklasser med sin meget velspringende RDH-hoppe Dublé e. Diamant de Semilly x Equest Carnute. De har sammen deltaget i UVM i Zangersheide 2014 og var ligeledes med i DRFs championatsfinaler i 2014.

6)    Peter Lykke Svendsen er Grand Prix rytter og driver til daglig Barthahus Ridecenter. Han skal ride Lillevangs Daufine e. Solos Landtinus/Come Back II. Sammen har Peter og Daufine redet lands- og internationale stævner. 

Hvordan vi optimerer ”Fremtidens DV-springhest” er et emne, som mange ryttere og avlere glæder sig til høre mere om, og der vil være mange spørgsmål, der melder sig undervejs. Vi håber på at kunne skabe en god dialog mellem ryttere, paneleksperter og publikum, og når aftenen er slut, skulle vi helst være meget klogere på, hvordan vi skal nå det fælles mål.

For at styre debatten i en positiv og konstruktiv retning har vi inviteret regionsformand i region 2: Niels Pedersen, som også er kendt for at have avlet Tina Lunds eminente S-springhest Andante.

ALLE ER VELKOMNE – avlere og meget gerne også ryttere -  og dermed er  DV-medlemskab ikke nødvendigt!

HUSK der er gratis  entre og  mulighed for at købe øl og vand i cafeteriaet.

TIDSPLAN FOR DEBATAFTENEN D. 26. FEBRUAR 2015 FRA 19.00

TIL CA. 22.00 I RIDEHUSET PÅ HILLERØD SPORTSRIDEKLUB HIS:

DIALOG OM FREMTIDENS SPRINGHEST

(Tidsplanen kan blive rykket, såfremt debatten trækkes ud)

 

19.00 – 19.10                    VELKOMST ved Mikala Bagge MED TAK TIL SPONSORER, HIS, PANELDELTAGERE  OG RYTTERE

19.10 – 19.40                    INTRODUKTION AF DE 3 PANEL-DELTAGERE: LARS NØRGAARD PEDERSEN, KENNETH ERNST OG HENNING JENSEN. (10 min hver. De præsenterer de sig selv, og fortæller hvad de ser i de uden-landske heste kontra de danske springheste, som de bedømmer i championater, på landsholdet og ved hingsteafprøvninger, og kommer med bud på, hvad der skal til for at få rytterne til at vælge danske springheste i stedet for udenlandske springheste.

 

19.40 -  20.00                    SPØRGSMÅL FRA PUBLIKUM OG DEBAT STYRET AF NIELS PEDERSEN (Formand for DV region 2) OG SUSANNE TÅRNAGER.

 

I HOLD RYTTERE OG HESTE. (Rytterne vil have headset på, og de kommenterer den hest, de rider på, de fortæller ærligt om hestens gode og dårlige sider – om hvordan de arbejder målrettet med hestenes uddannelse og hvilket mål de har med hesten, og endelig om deres synspunkter på aftenens problemstillingen.)

 

20.00 – 20.10                    MILLE BIISGARD OG VOLSTRUPS CODY

20.10 – 20.20                    PETER LYKKE SVENDSEN OG LILLEVANGS DAUPHINE RDH

20.20 – 20.30                    ANICA KRISTOFFERSEN OG PLAY GIRL RDH

 

20.30 – 20.40                    Avlerpræmiering af 3 unge DV-heste, der har gjort det særligt godt i 2014

 

20.40  20.55                      Pause

 

II HOLD RYTTERE OG HESTE. (Rytterne vil have headset på og kommentere den hest, de rider. De fortæller ærligt om hestens gode og dårlige sider – om hvordan de arbejder målrettet med hestenes uddannelse og hvilket mål de har med hesten, og endelig om deres synspunkter på aftenens problemstillingen.)

 

20.55 – 21.05                    EMILIE JUUL THORUP OG HAZEL BS RDH

21.05 – 21.15                    MARIA HJORT FREDEIKSEN OG  DUBLE RDH

21.15 – 21.25                    JENNIFER  FOGH PEDERSEN OG LAGAVULIN DVH

 

21.25 – 21.55                    NY DEBAT EFTER INPUT FRA RYTTERNE

 

21.55 – 22.00                    AFRUNDING AF DEBATTEN MED OPSUMMERING AF AFTENENS HOVEDPUNKTER.


< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem