< Tilbage

Horsefestival 2014- Dagens bedste dressurføl17-08-2014 - 22:29

Som dagen skred frem og dressurføllene kom på banen blev vejret gradvist dårligere og ind i mellem regnede det tæt. Men Regionens udstillere er vandt til følskuer i regnvejr og banerne på Vallensbæk er god drænede, så det lykkedes at gennemføre fremstillingen af føllene i en god stemning.

Måske hjalp det også at dommerne var begejstrede over kvaliteten af føllene og bedømmelserne blev afviklet sikkert til både tilskuere og udstilleres tilfredshed på trods af det nye lineære bedømmelsessystem, som blev introduceret i år.

Dressurhingsteføl

Der var ikke mindre end 10 hingsteføl i finalen og dommerne valgte at beholde 4 føl i ringen til videre bedømmelse.

Efter kort votering faldt dommen, og Michael Søgaard og Kristian Vold fra MIKRi Horses i Kokkeldal kunne glæde sig over at deres spektakulært stort gående hingsteføl:Kat 131 Sankt Hans blev sat på fløjen og udtaget til eliteskuet. Dommerne var begejstrede over føllets 3 fantastiske gangarter og beskev det som værende særdeles højtstillet.

Sankt Hans er efter MKRIs egen Fredensdals Fountain, som netop dagen før havde segret i kvalifikationen til 4 års championatet i Frederiksværk redet af Michael Søgaard. Moderen til Sankt Hans er MIKRI´s Jazz hoppe Esprit, som blev kåret i DH på fløjen i Reg. 2 i fjor.

På anden pladsen kom Kat. 154: Springborgs Guardian (Blue Hors Hotline x Fürst Romancier). Også dette føl- fra familien Springborg i Skævinge - var dejligt moderne og ædelt i type og bevægelsen var super smidig med stor op ad bakke aktion i trav og galop. Også han blev udtaget til eliteskuet.

Det 3. placerede føl som dermed også blev reserve til eliteskuet blev Kat. 146: Atterupgaards Cooper (Charmeur x Gribaldi). Hn er et særdeles gangstærkt føl med masser af her kommer jeg atitude, og han forstår rigtigt at gøre opmærksom på sig selv.

Dressurhoppeføl

I finalen af hoppeføl var der kun udtaget 4 føl, men vinderen af dette hold kunne på alle punkter måle sig med hingsteføllenes kvalitet og Kat. 164 Fauerbirk´s Levinia besad oven i købet en utrolig feminin charme.

Fauerbirk´s Levinia er efter Fürst Rmancier med Sir Donnerhall I som morfar, Hun er et rugeføl, som hendes ejer og avler Mette Rasmussen har lavet på moderen, der nu er solgt til Helene Melsen som ridehest. Mette glædede sig enormt over, at have sikret denne gode stamme på sit stutteri med dette vidunderlige hoppeføl.

Nr. 2 blev Kat. 111 Springborgs Good Choice efter Blue Hors First Choice x Diamond Hit. Hun er et super charmerende hoppeføl med en rytmisk og elastisk tranbevægelse med stor kadance. Også hun er opdrættet og ejet af familen Springborg i Skævinge og hun skal nu følges med Springborgs Guardian til eliteskuet. Begge føl er ud af samme hoppestamme, idet Guardians mor er en søster til Good Choice.

Det er samme hoppestamme som ligge bag hingsten Fredensdals Fountain, (far til Region 1´s bedste dressurhingsteføl 2014 Sankt Hans, og også samme hoppestamme, der ligge bag Fredensdals Fifty Cent, der blev bedste dressuringsteføl i region 2 i 2014.

Reserve til eliteskuet blev det unge ædle hoppeføl Kat .155 Atterupgaards Demeter efter San Amour x Caprimond fra stutteri Atterupgaard i Jystrup. Moderen til Demeter er elitehoppen Dicte, der er mor til hingstene Fassbinder og Seebach.

Vi havde alle glædet os til at se afkomssamling efter Dicte, men den blev desværre aflyst da Seebach var kommet til skadeunder en bedækning.

Følgende dressurføl var udtaget fil dressur finalerne:

Hopper: 111, 120, 155, 164

Hingste: 121, 123, 128, 131, 146, 148, 149, 154, 162, 163

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem