< Tilbage

Medlemsmødet på Bregnerødgaard den 22. oktober 2014 var berigende for alle deltagere. 23-10-2014 - 20:15

Rytterstuen var fyldt på Bregnerødgaard, da familien Zibrandtsens havde inviteret Region 1´s avlere til en uformel diskussion om, hvilke egenskaber rytterne vægter, for at kunne uddanne dressurheste fra unghesteklasser til M-niveau og videre Grand Prix.

Temaet for aftenen var: Hvad ønsker ryttere, der køber føl og ungheste?

Anna Zibrandtsen og Katrine Springborg er begge 20 år og har begge i i år deltaget på det danske landshold for youngridere, og de repræsenterede Danmark ved EM i Arrezzo i år.

Avlerne glædede sig til at høre om to unge landsholdsryttere synspunkter og erfaringer, som de ønskede at dele med avlerne.

Anna Zibrandtsen startede med at kommentere et par føl og ungheste indkøbt på auktioer, og hun fortalte om sine forventninger til disse hestes evner for dressur.

Derefter viste hun nogle ungheste i tilridning, som også var indkøbt på auktioenr i DK, Tyskland og i Sverige. Unghestene blev redet og fremvist af Anja Kit Andersen.

Derefter red Anna selv den dejlige 6 åige vallak Holsteins Floridor (Florencio/Ragazzo) avlet af famiien Holstein i Roskilde for publikum. Anna fortalte helt åbent og ærlig om styrker, svagheder, krav og forventninger til denne hests muligheder for at nå til Grand Prix en dag.

Anna gav avlerne et indblik i havd vores heste vil blive udsat for i træningen og hvilke evler og hvilket temperament den ideelle hest skulle have.

I Løbet af aften blev følgende spørgsmål bl. a. diskuteret:

Hvor vigtig er skridten for dressurhesten, og hvordan ser en holdbar skridt ud?

Hvordan harmonerer championatshestenes uddannelse med de udfordringer rytterne har til den videre uddannelse mod Grand Prix?

Er størrelse og ædelhedskrav vigtige for en Grand Prix hest?

Skal en dressur hest være tændt, og er en tændt hest det samme som en følsom hest?

Harmonerer DV-avlesmål med dressurrytterens krav til den perfekte dressurhest?

Had betyder hestens temperament for hestenes uddannelse?

Er en hest med hurtige bevægelser lettere at uddanne til Grand Prix end en hest med store og smidige  bevægelser?

Da Annas og hendes unghesterytter havde vist deres heste kom Katrine Springborg på banen med sin 9 årige vallak May Candeloro (Michellino x Crevis Cavallo), som hun selv har udannet siden den var 5 år.

Katrine fortalte levende og engageret, om hvordan hun sammen med hendes træner trin for trin arbejdede målbevist for at  forbedre hesten naturlige gang. Hun beskrev udfordringer med en nervebetonet hest, der har evnerne, men mangler troen på sig selv.

Da Anna og Katrine var færdige med at tale om deres heste og om deres sejre og problemer på uddannelsens lange vej, forstod avlerne, at der skal mere til for at nå M- og Grand Prix niveau, end "bare" at avle en velgående unghest.

PÅ medlemsmødet bagefter blev DV´s fremtid diskuteret, og man var eninge om at medlemspleje og international markedsføring var to punkter der burde styrkes i forbundet.

Som afslutning på aftenen fortalte Niels Zibrandtsen - som nyt bestyrelsesmedlem af Dresurens Venner -h vilke nye visioner foreningen har for at skabe en bedre og bredere dialog om dressurridning.

Regionen vil gerne takke familien Zibrandtsen for den varme modtagelse af os!

Dette arrangement var også sponseret af DANSK HESTEFORSIKRING

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem