< Tilbage

Stutteri Gedevasegaard har kæmpe succes i USA med unghesten Gedevasegaards Diesel04-01-2015 - 19:28

Ved DV´s hingstekåring 2014 solgte Lise Steffensen fra Stutteri Gedevasegaard i Farum sin 3 årige unghingst Gedevasegaards Diesel e. Tailormade Temptation/ Zardin Firfod på forårsauktionen til en amerikansk rytter.

Det skulle vise sig at blive en yderst positiv oplevelse.

Dressurrytter Dantia Benson har skrevet et brev til Dansk Varmblod, hvori hun takker for den fornemme behandling og den fantastiske oplevelse hun fik, da hun besøgte hingstekåringen i Herning i marts måned i år. Hun takker også for den fantastiske hest, som hun fik med derfra.

 Dantia fik den den ukårede hingst Gedevasegaards Diesel kastreret efter købet og efterfølgende satte hun vallaken i tre måneders ridning hos Stald BM v/ Bjarne Mark og Janni Therman. Her sørgede Marie Witt Poulsen for hestens grunduddannelse, inden hun og Peter Jensen leverede hesten i Californien i juni måned.

- Jeg kan ikke takke Bjarne, Janni, Marie og Peter nok for alt deres hjælp og støtte. Da Marie og Peter leverede Diesel, blev de her i to uger for at lære mig mere om den ridestil, der passer til helt unge heste, og det har været en stor oplevelse og meget lærerigt for mig, fortæller Dantia.

- Marie hjalp mig også med en anden hest, mens hun var her. Det gik så godt, at vi meldte hende til stævne, hvor hun fik stævnets højeste scorer. Jeg håber, at hun får tid til at komme igen en dag. Hun har helt sikkert en stor fremtid som rytter og træner, siger Dantia.

Diesel og Dantia har deltaget i flere materialklasser for ungheste i Californien i efteråret, og det har været én lang succesrejse med vindertitler som "No. 1 Materiale Horse of the Year for 3-5yr olds", "No. 1 3yr colts and geldings", "No. 1 overall Materiale" og "No. 1 Danish 3yr Materiale", hvilket sammenlagt gav den danske hest sæsonpokalen "Sunshine Sporthorse Perpetual trophy" og indskrev den i USDF Hall of Fame.

- Diesel er en vidunderlig hest! Tak Danmark for sådan en dejlig og samarbejdsvillig hest, slutter Dantia Benson fra Californien.

Tekst fra "Ridehesten" af Thomas Bach Jensen

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem