< Tilbage

Den 26. maj havde Hanne Lund og Henrik Hansen inviteret avlerne fra regionen til følfremvisning27-05-2014 - 00:00

Hanne og Henrik fra H H Horses i Solrød har de sidste par år domineret følskuer, hoppekåringer og unghestekonkurrenceklasser på landsplan. Og det var vel og mærke med eget opdræt. Det kulminerede i en medaljeregn ved sidste års eliteskue.

Efter velkomsten på terrassen foran ridebanen lagde Henrik ud med en en præsentation af 7 af i alt 14 føl, som stutteriet venter i 2014.

Henrik fortalte om hans og Hannes avlsfilosofi, som er, at der kun skal avles på hopper, der selv har præsteret og har vist "at de vil og kan gå til ridning".

De sidste par år har de desuden arbejde meget med embrytransfer, det vil sige at et befrugtet æg fra en hoppe, der går i sport, kan transplanteres til en rugehoppe, der så føder føllet, mens den biologiske mor kan forstætte sin ridekarriere uden forstyrrelse. Det er sket i samarbejde med Dyrlæge Steen Bo Larsen, der var kommet forbi, for at fortælle om den dyrebare og vanskelige teknik og for at besvare alle sprøgsmål vedr. reproduktion.

Efter præsentaitonen af hestene og dyrlægens indllæg blev der serveret en dejlig sommer grillmenu på terrassen, mens indtrykkene blev diskuteret.

Regionen vil gerne takke Hanne og Henrik, fordi de ville åbne deres hus og stalde for de mange intereserede avlere, der nød den skønne sommeraften i de smukke omgivelser.

De er netop sådanne oplevelser, som  avlerne værdsætter og som giver dem inspiration til avlen femover.

TUSIND TAK - HANNE OG HENRIK!

Se mere om Stutteriet hopper og øvrige heste her på deres hjemmeside

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem