< Tilbage

Bøgegårdens Gladiola: Ridelig og rationel med fremtiden foran sig 13-08-2021 - 11:29

Avlshingsten Bøgeårdens Gladiola har netop vundet danmarksmesterskabet i springning med berider Lars Nørgaard Pedersen for andet i træk. DV-hingsten er trukket på en præstationsstærk hoppestamme, og opdrætter Jørgen Schmidt fra Bøgegården beskriver Gladiola som en springhest til fremtiden 

Sidste weekend vandt Lars Nørgaard Pedersen og avlshingsten Bøgegårdens Gladiola e. Bøgegården's Graff's Stakkato/Bøgegårdens Apollo (opdr. Jørgen og Stina Schmidt, Bøgegården) danmarksmesterskabet for senior for andet år i træk. 

 

Bøgegårdens Gladiola er blot 9 år gammel og har allerede lagt grundstenene til en stærk karriere i både sport og avl. 

 

Gladiola blev udnævnt som præmiehingst og kåret i Dansk Varmblod i 2015. Året efter blev han udvalgt til fløjhingst og hædret med Elvin Rasmussens vandrepokal for bedste dansk-opdrættede hingst i 4-års holdet. Hingsten har deltaget ved UVM på Zangersheide som 5-, 6- og 7-års og var i finalen som 5- og 6-års.

 

- Gladiola har en fantastisk ridelighed og kvalitet. Han vil springe alt for sin rytter, og så er han en rationel springhest, som hurtigt er videre efter forhindringen. Det er efter min mening, en af de vigtigste kvaliteter i den moderne springhest. Kig bare på svenskerne til OL. Deres heste ser både ud til at være rationelle og ridelige, og det har givet dem OL-guldet, fortæller Jørgen Schmidt fra Stald Bøgegården. 

 

Bøgegårdens Gladiola er trukket på én af Danmarks mest dominerende hoppestammer. Moren, Bøgegårdens Acorona, er ud af samme hoppe-stamme som den internationale tophest Bøgegårdens Apollonia. Bøgegårdens Apollonia var placeret ved blandt andet VM i 2016.

 

- Morfaren Bøgegårdens Apollo havde samme indstilling som Gladiola. Det er ikke sikkert, at vi kommer over, men vi skal nok springe, hvis rytteren beder os om det. De har begge en mægtig power og energi, siger Jørgen Schmidt. 

 

Fra den direkte morstamme kommer også Bøgegårdens Quidam, der har internationale Grand Prix-placeringer, samt den 3-dobbelte UVM-vinder Sezuan e. Blue Hors Zack. 

 

- Vi oplever en god interesse fra udlandet for Gladiola, og nu håber jeg også, at flere danske avlere får øjnene op for ham. Det er helt vildt sjovt at være med i sådan en hingst, som virkelig kan være med i toppen af sporten. Lars og Gladiola passer perfekt sammen, og vores store drøm er jo VM i Herning næste år, fortæller Jørgen Schmidt. 

 

Et skoleeksempel

Johnny Hansen er medlem af DV's avlsledelse og talsmand for springkommisionen. Han fremhæver Bøgegårdens Gladiola som et skoleeksempel på fremtidens springhest. 

 

- Gladiola er ridelig, balanceret i galoppen, og så er den utrolig praktisk springende. Den gør det ikke sværere, end det er. Den har bevist, at den kan være med i toppen, og det er en danskavlet hingst af utrolig høj kvalitet, fortæller Johnny Hansen. 

 

Han fremhæver især det gode match mellem Lars Nørgaard Pedersen og Gladiola.

 

- Lars viser dygtig og seriøst management, og han formår at få hingsten til at toppe på de rigtige tidspunkter, uden at slide unødvendigt på den. Gladiola er en springhest, som kan være med helt fremme, hvor det gælder. Derfor kan vi kun fra avlsledelsens side af opfordre til, at de danske avlere bruger Bøgegårdens Gladiola på deres hopper og i højere grad får øjnene op for hingstens mange kvaliteter, siger Johnny Hansen. 

 

 

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem