< Tilbage

Fantastisk rejse med Las Vegas20-03-2021 - 12:46

Tre af de 20 godkendte 3-års hingste fra Dansk Varmblods kåring af hingste i denne uge er købt på Dansk Varmblods Elitefølauktion, og en af dem er ejet af amerikanske Tallin Farm

Charlotte og Brian Bech-Hansen, der driver Tallin Farm i New Yersey, USA, ejer hingsten Vong’s Brunello DWB TF e. Balou/ Con Capitol, som de erhvervede på auktionen under Dansk Varmblods hingstekåring i 2018 kort før, at hingsten blev godkendt. Senere på året havde parret fået øje på et meget tiltalende DV-hingsteføl, som skulle på auktion.

 

Det var Bodil Kruse Hellmers hingsteføl Las Vegas H e. Comme Il Faut/ Louvre S fra, der var finaleføl i region 7 og udtaget til Elitefølauktionen. Hjemme fra stuen i New Jersey bød Charlotte og Brian på føllet, som de anså for hingsteemne, og det lykkedes dem at få det afgørende bud.

Las Vegas H er ud af en af dansk springhesteavls mest anerkendte hoppestammer og går tilbage til elitehoppen Immerdor fra Carsten Carstensen. Den dag Las Vegas kom til verden, husker Bodil Hellmers tydeligt. Hun og datteren Eva var skulle til hingstekåring i Herning, og netop som de pænt klædt til anledningen var ved at sætte sig i bilen, sagde Bodil til Eva, at hun måtte køre alene til Herning. Bodils sjette sans sagde hende, at Laura havde brug for, at hun blev hjemme.

 

Samme aften gik Laura i foling, og Bodil fik brug for at trække på sine erfaringer som jordemoder, for føllet vendte forkert, og det krævede både den rette teknik og timing at få føllet vendt inde i hoppen – samt en masse kræfter. Bodil husker, at hun var gennemblødt af sved, da hun havde fået ”Lasse” ud, og hendes muskler syrede til efter de store anstrengelser. Hun var klar over, at hoppe og føl ikke havde klaret folingen uden hendes hjælp, men til gengæld var alt godt efter folingen, og den lille Lasse alias Las Vegas fik en særlig plads i Bodils hjerte.

 

– Det er vores første opdræt, der er blevet kåret hingst, og det har været fantastisk at følge hans rejse, fortæller Bodil.

 

Hun har ofte glædet sig over, at det blev Brian, som købte hingsteføllet, og han har altid været flink til at give avler-credit ved at gøre opmærksom på, hvor Lasse kommer fra.

 

Det er Mia Oudal, som også managerer Brunello, der har haft Las Vegas fra siden auktionen, har passet ham og forberedt ham til kåring og fremstillede ham Ikast i onsdags. Det er Brians plan, at Las Vegas H DWB skal forblive i Danmark i bedækningssæsonen sammen med sin ældre staldkammerat, Vong’s Brunello DWB TF.

 

– Da Dansk Varmblods ville give besked til alle ejere pr. e-mail torsdag morgen, satte jeg mit vækkeur til klokken tre lokal tid for at være oppe til at læse mailen. Vi er så glade, og vi glæder os til at fortsætte vores fantastiske rejse med Las Vegas, fortæller Brian fra USA.

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem