< Tilbage

Brug af tyske og hollandske hingste, uden prøve, i Dansk Varmblod 202031-03-2020 - 20:20

Grundet Corona-pandemien har KWPN og de tyske forbund meddelt, at deres afprøvninger af hingste i foråret er aflyst. Det vides endnu ikke, hvornår afprøvningerne kan genoptages. Da hingstenes således ikke har mulighed for at gå prøve inden bedækningssæsonen, har KWPN og de tyske forbund meddelt, at hingstene kan gå i avlen uden prøve.

Dansk Varmblod fastholder krav om afprøvning, inden hingstene må bruges i avlen. De godkendte hingste fra Dansk Varmblods hingstekåring 2020 har allerede aflagt en 10-dages observationstest. Pga. den ekstraordinære situation har Avlsledelsen dog besluttet, at tyske og hollandske hingste uden prøve, vil kunne godkendes med tilbagevirkende kraft, såfremt de efterfølgende aflægger en prøve, der opfylder Dansk Varmblods krav. Der kan først ansøges, når hingsten har aflagt sin prøve og prøveresultatet skal vedlægges. Prøven skal senest være aflagt, inden føllet skal registreres næste år. Såfremt prøven aflægges i 2020 og der ansøges inden 1. november, er prisen 850 kr. Såfremt prøven først aflægges i 2021, er prisen for ansøgning 1.350 kr.

 

Dansk Varmblod godkender tyske hingste, der er kåret i et forbund, anerkendt af DV og som har bestået følgende tests:

3-årige hingste = bestået 14-dages test
4-årige hingste = bestået 14-dages test som 3-års + 3-dages sports test som 4-års med min. 8,0
5-årige hingste = bestået 14-dages test som 3-års + 3-dages sports test som 4-års med min. 8,0 + 3-dages sports test som 5-års med min. 8,0

 

Dansk Varmblod godkender hingste fra KWPN, såfremt de har aflagt en bestået materialprøve i Holland.

 

Der gøres opmærksom på, at der ved denne løsning naturligvis er en risiko for, at hingsten aflægger en prøve, der ikke opfylder Dansk Varmblods krav, og at føllet således ikke kan registreres i Dansk Varmblod.

Avlsledelsen opfordrer til at benytte hingste tilmeldt Dansk Varmblods hingsteliste, som findes på varmblod.dk. Hingstene på denne liste er alle brugsafprøvet, ligesom der er informationer om WFFS-status, OCD, temperament m.v.

Vi ønsker alle en god avlssæson.

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem