< Tilbage

Digby var med til at fejre prinsessen27-04-2019 - 15:21

Det var meget rørende og helt specielt da prinsesse Nathalie red 22-årige Digby ind på ridebanen ved Koldinghus som det sidste nummer i et smukt hesteshow skabt i anledning af H.K.H. Prinsesse Benediktes 75-års fødselsdag

Publikum var mødt talstærkt frem på ridebanen ved Koldinghus for at se det hesteshow, som Dansk Varmblods showudvalg havde sammensat for at hylde prinsessens hesteinteresse. Det blev et særdeles godt show, der fik publikum til at juble og gispe - og dermed blev fejringen af HKH Prinsesse Benedikte også en glimrende reklame for de mange facetter ridesporten rummer. 

 

 

Julie Bertelsen åbnede med at synge nationalsangen, og der var god opbakning på tilskuerpladserne. Og så gik showet ellers igang. Major Christian Holm fra Gardehusarregimentet fortalte med viden og humor om regimentets historie og beskrev uniformens mange detaljer for publikum. Garderhusarerne leverede et flot show, som virkelig faldt i publikums smag, og så kom pulsen op hos publikum da en god håndfuld ryttere viste, hvad de og deres ponyer formår i Mounted Games. Rosi Hocheggers danske knabstrupper Scout havde lidt sin egen holdning til, hvad han skulle (eller nærmere ikke skulle) i dagens show, men det bragte blot latteren frem og især børnene jublede over den frække, plettede hingst. 

 

 

 

Stemningsfuld pas de deux
Det var bestemt ikke den letteste opgave for Cathrine Dufour og Daniel Bachmann Andersen at få forberedt Bohemian og Zee Me Blue på deres pas de deux, men hestene faldt til ro på banen, og de gjorde glimrende reklame for dressursporten. Det er ikke ofte to ryttere på verdensranglistens top ti, slår sig sammen og giver opvisning. Det var også et flot indslag på dagen. Akkompagneret af Julie Berthelsen bragte det jublen frem hos publikum. 
Det var også stemningsfuldt at opleve pararytter Malene Høj Sommerlund på banen, og da publikum fik besked på, at de ikke måtte klappe, men vinke, så blev der vinket energisk på tribunerne. 
Ridning starter ude på rideklubberne og Kolding Rideklub havde sendt et elevhold til Hesteshow, og de løste opgaven perfekt, og gjorde god reklame for starten på den sport som fascinerer så mange, og især dagens hovedperson HKH prinsesse Benedikte, der som alle andre nød dagen.
Voltigererne fra Billund Sportsrideklub fik publikum til at gispe og gyse, da den yngste voltigerer blev løftet højt til vejrs. 

 

 

Digby, den store overraskelse
Meget planlægning er gået forud for dagens helt store overraskelse, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein red OL-bronzevinderen fra Hongkong, Digby på banen. Han nød al opmærksomheden, og kunne fint huske alle øvelser, selvom han har tilbragt sine pensionsdage på foldene og på turer ud i naturen omkring Berleburg. 

Det var smukt og godt at gense Digby og adspurgt efter Hesteshowet og fremvisningen af den spændende udstilling: Prinsesse af tiden, bekræftede prinsessen, at dagens højdepunkt havde været at se Digby på banen, fordi han betyder så uendeligt meget for hende. 

 

 

 

Ros til Dansk Varmblod
Dagen igennem var der stor ros til Dansk Varmblod for at arrangerer og sammensætte det smukke show. Blandt prinsessens særligt indbudte gæster kunne man se flere repræsentanter for ridesporten og avlen bl.a. Dansk Varmblods formand Jan Pedersen, Hanni Toosbuy Kasprzak, Camilla og Kjeld Kirk Kristiansen og Nick Elsass.

Læs mere om Hesteshowet i magasinet Ridehestens juni nummer. 

 

 

 

INFO

Digby (født 4. maj 1997 på slottet Berleburg i Tyskland) opdrættet af H.K.H. Prinsesse Benedikte og hendes datter Nathalie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg. Nathalie har uddannet Digby fra unghest til Grand Prix, og sammen var de med på det danske landshold, som vandt bronzemedalje i holdkonkurrencen i dressur ved de Olympiske Lege 2008 i Hongkong.

Digby e. Donnerhall/Sandro blev kåret i Dansk Varmblod, men han blev kastreret i maj 2006, som en konsekvens af koncentrationsproblemer ved stævnerne.

Ved EM i Herning 2013 tog publikum en rørende afsked med Digby, som var tiltænkt et liv som pensionist. Men det følgende år blev der i høj grad brug for parret på holdet ved WEG i Normandiet, og først herefter blev Digby pensioneret fra sporten.

I Ridehestens web shop kan man købe lærebogen "Digby fra hest til verdensstjerne" heri giver landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein gode råd til uddannelse af heste, management, rytterens opstilling og brug af sædet med meget mere, ligesom man kan læse små anekdoter om hendes samarbejde med Digby.

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem