< Tilbage

Fendi Ask var mor til to fløjføl 10-08-2019 - 18:50

Da dagens følskue i Region 3 blev afholdt i de flotte omgivelser på Stutteri Ask, var der ikke megen gæstfrihed fra værternes side. Stutteri Ask stod nemlig bag begge dagens springbetonede føl, der begge har den tredobbelte championatsvinder Fendi Ask som mor

Der summede af liv på Stutteri Ask i dag, hvor der blev afholdt følskue i Dansk Varmblod regi i ridehusene, mens der på den store springbane blev sprunget på livet løs ved Ask Open. Avl og sport var i den grad samlet på et sted, så man både kunne nyde synet af søde føl og flotte springheste. 

 

Gennem dagen blev de dressurbetonede føl fremvist i det ene ridehus, mens de springbetonede føl blev fremvist i det andet. Sidst på dagen blev alle finaleføllene samlet i det velkendte ridehus der normalt ligger bund til følskuet. Her var Johnny Sørensen og Jane Bech Jensen klar til at dømme dressurføllene for en sidste gang, mens Signe Wiese og Ole Dall tog sig af springføllene. 

 

I finalen for de dressurbetonede hoppeføl gik fløjpladsen til det yndige Janeiro Platinum-afkom, Viva Jasmin som har Fürstenball til morfar. Hoppeføllet som er avlet og ejet af Merete Brønserud havde stadig overskud til at vise sig flot frem i finalen, og kunne derfor få det røde bånd hængt om halsen og modtage en velfortjent billet til Eliteskuet. Til Eliteskuet får hun følgeskab af Strandagergårds Sanadu e. Blue Hors Zackerey/Blue Hors Don Romantic fra Jens Jørgen Abildskov. Dagens reserve blev Tjørnelys Spring Bell e. Springbank II VH/Heslegård's Rubin fra Jørgen Kaspersen i Hesselager. 

 

 

Bente Grassbøll og Ole Magnus Jensen vendte i søndags hjem fra UVM i Ermelo. Her blev de hædret for deres opdræt, Zhaplin Langholt som modtog en bronzemedalje for 6-års heste med Andreas Helgstrand. I dag kunne de modtage endnu en hæder, da de stod bag dagens dressurbetonede hingsteføl. Føllet Junique Langholt e. Janeiro Platinum/Blue Hors Don Schufro galopperede direkte ind i dommernes smag og modtog derfor fløjpladsen og til en tur til Eliteskuet senere på måneden. I onsdags ved hoppekåringen, blev Ribjergs Quattro e. Quaterhit/Chopin Dane fra Annette R. Pedersen og Claus Nielsen fremvist i forbindelse med en afkomssamling. I dag gik turen så endnu engang til Ask for Quattro, som via oprangeringen som dagens anden bedste dressurbetonede hingsteføl, også fik adgang til Eliteskue. Højgaardens San Armani e. San Amour/Quaterback fra Stutteri Højgaardens Heste blev udtaget som reserve. 

 

Otte springbetonede hoppeføl havde fået adgang til finalen og det blev derfor dagens finale med flest deltagere. Dommerne var dog ikke i tvivl om dagens vinder, Fiorentina Ask e. Cornettino Ask/Favorit Ask, da hoppeføllet besidder en god og praktisk galop. Som nummer to og derved reserve blev det Lucky Life Hillock e. Humberto Ask/Contender fra Stutteri Hillock ved Trine Hermansen. 

 

Lidt mere spænding var der om resultatet hos de springbetonede hingsteføl. Her var Stutteri Ask endnu engang med helt fremme, da det blev Quino Ask e. Quarz Ask/Favorit Ask som kunne stille sig forrest og derved tage fløjpladsen og en plads ved Eliteskuet. Reserve blev Kathmandu e. Kanango Ask/Chivo's Boy fra Mie Nielsen og The de Vos i Bolderslev.  

De to springbetonede vinderføl delte mere end bare æren og samme avler. Føllene er nemlig lavet via embryotransfer og har derfor samme mor. Moren er ikke hvem som helst, da det er sølvmedaljehoppen Fendi Ask som foruden at være championatsvinder som både 4-, 5 - og 6-års også blev nummer 12. ved UVM som 5-års og nummer fem ved UVM som 6-års.

 

Da ejer af Stutteri Ask, Kjeld Kirk Kristiansen ellers var blevet plastret til med gaver og blomster grundet de to fløjføl som kom fra Stutteri Ask, måtte han gøre plads til endnu en buket blomster. Regionen takkede nemlig Kjeld mange gange for at de må bruge de fantastiske facilliter under deres DV-arrangementer.

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem