< Tilbage

Zodiac D er vinder af 35-dages testen i springning28-11-2021 - 12:54

11 springhingste har i formiddag gennemført den afsluttende prøve ved Dansk Varmblods 35-dages test på Tørring Ridecenter. Vinderen blev Zodiac D 

Mange mennesker har i dag trodset kulden for at overvære de unge hingstes eksamensdag, og både publikum og dommere er blevet præsenteret for en kollektion veltilpasse hingste, der har vist god form og overskud til at udtrykke godt humør. 

 

11 ud af 12 tilmeldte hingste mødte i dag til den afsluttende prøve ved 35-dages testen under ledelse af berider Torben Frandsen på Tørring Ridecenter. Blandt de 11 hingste med avlsgodkendelse i Dansk Varmblod mødte 10 til den afsluttende prøve, og derforuden stillede en 5-års hingste uden forudgående avlsgodkendelse. Mens det var berider Thomas Kolborg, der i dag præsenterede de unge hingste, så var berider Allan Bilgrav, der løste opgaven som testrytter.

 

Avlsgodkendte hingste, der opnår over 800 point ved 35-dages prøven kan stille til Dansk Varmblod hingstekåring med henblik på færdigkåring. For hingste, der opnår 750-800 point, gælder det, at Dansk Varmblods avlsledelse skal afgøre, om de bliver tildelt 2-års avlsgodkendelse. 

 

Prøvens bedste resultat blev opnået af Zodiac D e. Zinedine/ Diamant de Semilly (opdr. Liselotte Frederiksen), der opnåede en samt pointsum på 860,0 og bl.a. 9,0 i delkarakter i kapacitet fra testrytteren. Zodiac er søn af hoppen Dublé, der springer international S med Maria Hjort Frederiksen, der ejer og har avlet hingsten sammen med sin mor. Zodiac har prøveforløbet igennem udvist stor ridelighed, og har af både træningsleder og avlsledelsen fået 9,0 for ridelighed.

 

Endnu en danskavlet hingste besatte andenpladsen ved prøven, nemlig Senator e. Der Senaat/ Quiet Please (opdr. Jeannette Vangsøe Sunesen), der i dag ejes af opdrætteren og Nordentoft Equestrian. Hingsten opnåede samlet 837,0 med bl.a. 8,5 for både teknik og kapacitet.

 

5-års hingsten Bøgegårdens Comann e. Cristallo I/Bøgegårdens Quidam (opdr. Stina og Jørgen Schmidt), der ikke er avlsgodkendt i Dansk Varmblod, har også gennemført prøveforløbet og opnåede samlet imponerende 867,5 point med bl.a. rene 9-taller for galop og for kapacitet.

 

Se alle prøveresultater her.

 

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem