< Tilbage

Et stolt avlerhjerte er stoppet med at slå30-12-2019 - 17:46

 

Den kendte heseteavler fra Spjald Richard Nielsen døde efter sygdom den 22. december

 

Richard Nielsen er kendt som en god landmand, som igennem mane år drev gården der hjemme i Spjald med en malkekvægsbesætning som han sammen med Hanne passede på en god måde og altid med dyrenes velbefindende i første række.

 

Ved siden af køerne havde Hanne og Richard stor interesse i opdræt af varmblodsheste – specielt dressurheste med gode bevægelser havde Richards bevågenhed.

Efterhånden gled køerne ud, og der blev mere plads til hestene – faktisk var avlen så stor, at Hanne og Richard et år fik 8 føl.

Hele stutteriet startede i 1979 med købet af Tamara e. Ernbøll / Ibrahim og i 1980 kom det første hoppeføl Taronta efter May Sherif og fik i alt 13 stk afkom derefter, hvor af de 10 var efter Maj Sherif. Sidenhen har parret avlet over 100 heste og oplevet store og flotte resultater. Tamara har været grundlægger for stammen og alle avlshopper som Richard har haft stående og kan føres tilbage til denne imponerende hoppe. Resultaterne gjaldt både i avl og sport med flere A- og B-hest i såvel dressur som spring ved deltagere ved såvel Nationale som internationale stævner. Deltagere ved Unghestechampionater og Championat for ungheste under Dansk Rideforbund. Hingstemødre og hingste: Tre hingste udtaget til Herning - heraf 1 kåret (Nimble), samt avlet moderen til Skovens Rafael – Tazorba, ialt 8 Elitehopper, 5 Sølvmedaljehopper, 3 Bronzemedalje hopper, 1 kåret hingst med sølvmedalje, Flere afkomsfremstillinger med sølv og bronze, samt et utal af RDH og DH hopper

Dette en avlerpræstation uden lige. T-stammen, som den også kaldes er også kendt i det danske land som en god og solid stamme der er god at have i stalden. T-stammen kommer af at alle hopperne var navngivet hvor de starter med ”Ta” og slutter på ”t” som et varemærke.

I dag kender vi især elitehoppen Talida e. Crelido/ Royal Z II som er mor til Katrinelunds Satisfaction som vandt 4 års championatet i 2018. Hun er også mor til den internationale springstjerne Hello M’Lord (Nimble) e. Krake Ask

I 2013 blev Hanne og Richard udnævnt til årets avler i Region 6.

Richard var kendt som en mand med stærke og markante meninger, og han var ikke bange for, at melde sine synspunkter ud til offentligheden, men Richard havde også baggrunden for at melde ud – han kunne hurtig se, om der var tale om et godt føl eller bare et almindeligt føl.

 

Som en årlig tradition aflagde Poul Erik Nielsen, Richard og Hanne et besøg den 21 dec. – altså dagen før Richard sov ind. Richard var svækket af sygdom, han var dårligt gående, havde vejrtræknings problemer, men han var klar i hovedet. Snakken faldt som så ofte før på hesteavlen, og han spurgte som altid indtil hvilke føl vi ventede.

 

Som altid foregik snakken i det store køkken og som altid sagde Richard – Hanne laver du lige lidt kaffe til os – det var en fast tradition, ingen besøg uden kaffe og så lidt af Hannes gode hjemmebag, det dannede altid baggrund for en god heste- og familiesnak.

 

Hanne var altid en fast støtte og hun var altid med omkring hestene og sørgede for der altid styr på logistikken og forplejningen når de var afsted til et eller andet heste arrangement.

Richard stoppede sin hestekarriere for ca. 5 år siden da helbredet ikke længere kunne følge med. Men hans interesse stoppede ikke med det. Han var altid nysgerrig på hvordan det gik med hestene, når man var på besøg og kom tit forbi for at se, hvordan det gik.

Richard vil blive husket som en god og kærlig mand som elskede sin familie og samtidig som en mand med temperament, og mod til at fremkomme med sine egne meninger.

 

Endelig vil han i hestekredse blive husket for avl og de gode T heste med gode bevægelser og store præstationer.

 

Ære være hans minde

 

/Region 6

 

 

< Tilbage

Præsenteres af

Bliv sponsor

Firma info

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Bliv medlem