Stor oplevelse at ride UVM udtagelse

Der var mange starter ved UVM udtagelsen i dressur i Vallensbæk og en af dem, som kom langvejs fra, var berider Marie Witt Poulsen fra Hjerm i Vestjylland

 Marie Witt Poulsen og Bee-Revolutionary ved UVM-udtagelsen i Vallensbæk. Foto: Ridehesten.com

Der var 52 ekvipager til start i Vallensbæk i den første af to udtagelser til UVM i dressur for unge heste i Ermelo. Dommerne Gunilla Nymann, Birthe Lyder Nielsen og Jens holm Kristensen udtog i alt 28 ekvipager til den endelige udtagelse på Vilhelmsborg i slutningen af juli.

En af de ekvipager, som var kommet langvejs fra til udtagelsen på Sjælland var berider Marie Witt Poulsen og den knabstrupper-farvede Dansk Varmblods hest Bee-Revolutionary e. Revolution. Marie driver egen uddannelses- og salgsstald i Hjerm i Vestjylland, Witt Horses, sammen med beslagsmed Peter Sely.

Hun havde valgt at ride udtagelse for første gang. Og det gjorde hun med den hjemmeavlede 6-årige vallak, der lyser op på stævnepladsen med sin specielle farve og sine gode gangarter.

Marie er uddannet berider, først hos Bjarne Mark, og de sidste to år hos Per Skjærbæk på Mors.

- Jeg red på Bee-Revolutionarys mor, Bee-Live e. L’Espoir og en knabstrupper hoppe efter Come Back II, mens jeg var i lære hos Per, fortæller Marie. Hoppen blev desværre skadet, men så valgte Per og jeg at lave nogle føl sammen på hoppen.

En af dem, en 2-års hoppe har også fået moderens karakteristiske knabstrupper farve, hun er brun og plettet, hvor Bee-Revolutionary er rød og plettet.

 Marie var glad for at få nogle kommentarer til sine ridt fra dommer Jens Holm Kristensen. Foto. Ridehesten.com

Er fulgtes ad

- Jeg har selv taget imod Bee-Revolutionary da han blev født, selv redet ham til og uddannet ham. Og jeg tænkte, nu er han min egen, og jeg syntes han har tre gode gangarter, derfor meldte jeg til udtagelsen. Der er selvfølgelig noget, der kan blive bedre, specielt i galoppen, og nogle udfordringer vi skal arbejde med, fortæller hun, men det er bare fedt at komme ud og øve sig.

Det er første gang Marie rider med til en UVM-udtagelse, og hun siger: - Det er jo nogle kompetente dommere, det må man sige, og dem kan ikke skjule noget for, smiler hun, de bemærkninger hun fik til sine ridt af berider Jens Holm Kristensen, falder helt i tråd med det, hun selv er bevidst om skal forbedres i arbejdet med hesten.

- Vi har været glade for at være med, for at komme lidt væk hjemmefra, og få en god oplevelse, fortæller hun. Og hun syntes konceptet, hvor hestene får tid på banen til at slappe af inden bedømmelsen starter, og den mundtlige kommentar bagefter er med til at gøre det til en god oplevelse for både rytter og hest.

- Dommerne opfordrer os til at tage tiden. Det er mega godt, for hesten lærer at slappe af på banen, så kan man komme ind og ride-ride og ikke bare overleve, siger hun med et smil, og fortsætter: Første dag var det om at præstere for dommerne, men anden dag følte jeg, at jeg gav mig lidt bedre tid og gjorde mig lidt mere umage derinde.

- Vi er glade for at være med. Det er et helt vildt flot felt af heste, og flot ridning, næsten alle heste fungerer bare, siger Marie, som ikke fik adgang til bruttotruppen, men det gjorde ikke så meget - læringen og oplevelsen var det hele værd. Og en oplevelse og noget viden hun kan bruge fremadrettet. Hun blev ikke i Vallensbæk for at se DM-klasserne, men måtte hjem til ridecenteret ved Holstebro, der er nok for hende at arbejde med, og i år får hun og Peter syv føl.

- Jeg har selv redet på hopperne til føllene, og så er det jo sjovt at finde den rigtige hingst, fortæller hun. De har bygget til, så der er plads til de afkom som er på vej og planlagt til de kommende år.

 



Hold i dag

Tíðindi

Stuðlar

Instagram