Dansk Varmblods Elitehingste

Avlsledelsen tager én gang årligt stilling til udnævnelsen af Elitehingste. Hingsteejeren skal ansøge herom inden 1. oktober. Avlsledelsen tager herefter stilling til eventuel udnævnelse af Elitestatus.


Avlsledelsen tager én gang årligt stilling til udnævnelsen af Elitehingste i Dansk Varmblod. Der ansøges herom inden 1. oktober og ansøgningen er gratis. Såfremt der ikke er vedlagt tilstrækkelig dokumentation, returneres ansøgningen.

Avlsledelsen kan på et hvilket som helst aldersniveau udnævne hingste til Elitehingste. Hingsten skal opfylde mindst 4 af nedenstående grundlæggende krav. Hvis hingsten ikke opfylder punkt 2, skal punkt 6 være opfyldt. Kun Dansk Varmblods registrerede afkom kan indgå i udnævnelsen. I særlige tilfælde kan en hingst udnævnes til Elitehingst alene på baggrund af pkt. 1, såfremt den har opnået helt ekstraordinære konkurrenceresultater på højeste internationale niveau (deltaget i Nations Cup og Internationale mesterskaber).

1. Hingsten har udvist god egenpræstation i sport, og mindst opnået status svarende til A-hest.

2. Dressurhingste: Mindst 30 stk. afkom er fremstillet og bedømt i Dansk Varmblod. Minimum 50% af det bedømte afkom er kåret til DH eller udtaget til hingstekåring.

Springhingste: Mindst 10 stk. afkom er fremstillet og bedømt i Dansk Varmblod. Minimum 50% af det bedømte afkom er kåret til DH eller udtaget til hingstekåring.

3. Hingsten har flere Dansk Varmblod registrerede afkom, der har opnået markante resultater i konkurrence eller ved afprøvninger (f.eks. et højt sadelkåringsresultat på min.850,0 p., placeringer ved Unghestechampionat eller DRF finale, deltagelse ved UVM m.v.).

4. Hingsten har et dansk dressur- eller springindeks på min. 120, som indikerer, at hingsten er blandt de 16% bedste i Dansk Varmblod.

5. Dressurhingste har mindst 5 Dansk Varmblods registrerede afkom, der har kvalificeret sig til finalen ved DRF´s championat. Springhingste har mindst 3 Dansk Varmblod registrerede afkom, der har kvalificeret sig til finalen ved DRF´s championat

6. Hingsten har flere stykker afkom med status svarende til min. A-hest.

I særlige tilfælde dispenseres.


Regler for A-, B- og S-heste 2021

ELITEHINGSTE oversigt


Elitehingste er ikke nødvendigvis det samme som Årets Hingst. Dog er rigtig mange af Dansk Varmblods udnævnte Årets Hingst elitehingst eller er blevet det senere. 

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram