Dansk Varmblods Avlsmål


En ædel, højtstillet og smidig ridehest med god ridelighed og sundhed. Den har præstationsformåen i enten springning eller dressur og kan begå sig på internationalt niveau.


Typebeskrivelse:

En storrammet, harmonisk ridehest på ca. 165 - 170 cm i stangmål. Den har en passende andel forædlerblod (XX, OX, Shagya-araber eller Anglo-araber), for at opnå en præstationsberedt modig og energisk hest. Den er omgængelig og samarbejdsvillig, og besidder en god indlæringsevne.

Hovedet er udtryksfuldt med store øjne, der giver mulighed for et bredt synsfeldt. Den har middellang nakke og god plads mellem ganacherne, der sikrer en god forening med en passende lang, velansat hals. Skulderen er lang og skrå og den har en velmarkeret, lang manke, der muliggør optimal sadelplacering. God albuefrihed, der giver mulighed for uhindret fremføring af forbenet. Middellang ryg. Oval ribbenshvælving, der muliggør en optimal schenkelpla­cering. God ribbenslængde, der giver plads til lunger og andre indre organer. Langt, muskuløst og velformet kryds. En velansat hale og en korrekt haleføring. Muskeløs underarm samt bred og dyb lårmuskulatur. Stærke, tørre og velstillede lemmer med passende vinkler i has og koder. Velmarkerede led med jævne overgange. Korte og flade piber. Middellange koder. Velformede hove med god hornkvalitet.

Der lægges vægt på god holdbarhed, og at avlsdyrene har et tydeligt kønspræg, høj reproduktionsevne samt er fri for arvelige defekter.


Funktionsbeskrivelse:

Dressurhesten: En hest med stor indundergriben og bæring samt en god knæ- og haseaktion. Skridten er smidig, rummelig og taktfast. Traven er elastisk, taktfast og med god bæring. Galoppen er rummelig og taktfast med god bæring og balance. Endvidere lægges der stor vægt på god ridelighed, gålyst og mod.

Springhesten: En kraftfuld og smidig springning med stor kapacitet og god teknik. Der lægges vægt på en smidig og rummelig galop med god balance. Endvidere lægges der vægt på naturlig forsigtighed, stort mod, overblik og god ridelighed.

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram