Avlsrådgivning 

Som medlem af Dansk Varmblod er det muligt at få gratis avlsrådgivning mht. valg af hingst. Inden man retter henvendelse, bør man have overvejet, hvad formålet er med det kommende føl: Skal det sælges? Håber man på en ny avlshoppe eller måske en ridehest til eget brug? 

Er det en ridehest til eget brug, vægter man måske nogle egenskaber ved avlshingsten højere end andre, f.eks. at den ikke må avle store afkom, hvis man selv er en lille rytter. Desuden bør man have overvejet forslag til forskellige hingstevalg, som kan drøftes med rådgiveren. 

Hingstelisten på varmblod.dk kan give god inspiration. Her kan man se billeder, afstamning, kåringsbeskrivelse, obligatorisk følbeskrivelse, indekstal, optagelse i springhesteprogram, hvorvidt hingsten er tilgængelig på kølesæd eller frostsæd samt finde oplysninger på hingsteholder med direkte link til mail og hjemmeside. Desuden linkes til Hestedatabasen, hvor der findes yderligere oplysninger om hingsten og dens afkoms konkurrenceresultater. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at der kun kan rådgives om hingste kåret i Dansk Varmblod, idet der her er kendskab til hingstenes bedømmelse, afprøvning, røntgenstatus og eventuelle nedarvingsevne via afkomsbedømmelser. Disse informationer er ikke nødvendigvis tilgængelige på udenlandske hingste.

Kontakt:

Talsmand for springkommissionen
Johnny Hansen

Mobil: 20935649 
(dagligt efter kl. 20.00)

Dressurkommissionen
Vicky Nortvig
Mobil: 22520905 
(dagligt indtil kl. 21.00)

 – Husk at have hoppens reg.nr. eller stambogsnummer klar.

 Du er også velkommen til at kontakte Dansk Varmblods sekretariat tlf. 87475400 – så hjælper vi dig videre.


Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram