Indekstal for hopper

Her finder du indekstallene på Dansk Varmblods kårede hopper. De er baseret på hoppens egne og/eller afkoms resultater og bedømmelser og udtrykker hermed hoppens avlsværdi.

Hoppernes eksteriørindeks er oprangeret efter "Helhed".
 
Bronzemedaljehoppen Fi Fi Ask er ny i toppen af springindeksene. Hun har et særdeles højt championatsindeks og vandt da også DRF championatsfinalen for 4 års i 2021. Hendes afstamning hjælper hende også med placeringen i toppen: Hun er efter Elitehingsten Ci Ci Senjor Ask, der ligger højt placeret i hingstenes springindeks samt sølvmedaljehoppen Fendi Ask, der ligger nr. 2 på hoppernes springindeksliste. Fendi Ask har selv vundet DRF championatet både som 4-, 5- og 6-års. Hun var desuden i UVM finalen på Zangersheide både som 5- og 6-års.

Dressur- og springindeks er oprangeret efter total indeks. Der beregnes et total-indeks, hvis hoppen har et Unghesteindeks og et Championats- ELLER et Konkurrenceindeks. Alle 3 delindeks skal være baseret på hoppens egne eller direkte afkoms resultater (ved konkurrenceindeks med resultater kun på afkom, skal mindst 1 afkom have min. 5 starter, for at det tæller).
Total indeks er vægtet lige mellem de 3 (eller i nogle tilfælde 2) delindeks i henhold til antal bedømmelser i hvert delindeks.

Forstå indekstallene 

Da listerne er lavet i excel, kan man selv lave andre oprangeringer, f.eks. ud fra Unghesteindeks. I excel vælger man "Data" og "Sorter".

Hopper springindeks 2021 

Hopper dressurindeks 2021 

Hopper eksteriørindeks 2021 

Nyheder

Sponsorer