Regler for godkendelse af hingste, ej på hingstelisten

Dansk Varmblod ønsker kun at få tilført gener fra de bedste udenlandske hingste og der stilles derfor høje krav til deres præstation. Præstationskravene skal være opfyldt i ifolingsåret for, at hingsten kan godkendes. Hingste, der har været fremstillet til bedømmelse og afvist til Dansk Varmblods forbesigtigelse, kåringer eller efterkåringer, kan ikke efterfølgende godkendes via ansøgning.


Udenlandske hingste
Hingsten skal være kåret i et forbund, anerkendt af Dansk Varmblod, se ”Regler for kåring af hingste”, § 1.


Tyskland:  

Hingste afprøvet ved kort-test i 2022 og fremefter
De tyske rideheste-avlsforbund under FN (tysk paraplyorganisation) er i færd med at tilrette deres kårings- og afprøvningssystemer til nye retningslinjer for dyrebeskyttelse. En konsekvens heraf er etableringen af såkaldte kort-tests til afløsning af 14-dages testen, der hidtil har været en forudsætning for avlsgodkendelse. Dansk Varmblod anerkender de nye, tyske kort-tests som afløser for 14-dages testen. testen skal beståes med min. 8,0 i spr./drs. 


Hingste afprøvet fra 2016
I Tyskland følger hingstene fra 2016 et afprøvningssystem, som løbende giver 1-års bedækningstilladelse, indtil flere tests er gennemført og hingsten dermed er færdigkåret. For at kunne godkendes i Dansk Varmblod efter ansøgning, skal én af følgende 5 muligheder være opfyldt:

  1. 14-dages test som 3-års (bedækningstilladelse i afprøvningsåret) + 3-dages test som 4-års med min. 8,0 i spr./dr. (bedækningstilladelse i afprøvningsåret) + 3-dages test som 5-års med min. 8,0 i spr./dr. (endelig bedækningstilladelse).

  2. 14-dages test som 3-års (bedækningstilladelse i afprøvningsåret) + 3-dages test som 4-års med min. 8,0 i spr./dr. (bedækningstilladelse i afprøvningsåret) + Kvalifikation til Bundeschampionatet med minimum 8.0 som 5- eller 6-års eller UVM finale deltagelse (endelig bedækningstilladelse). 

  3. 50-dages test med min. 8,0 i spr./dr. (endelig bedækningstilladelse).

  4. Fem 1-3. placeringer i min. Intermediaire II/150 cm’ s klasser (endelig bedækningstilladelse).

  5. Indeks blandt de 10% bedste i springning (min. 132) eller dressur (min. 126).


Hingste afprøvet før 2016:
Et af følgende fire punkter skal være opfyldt:

  1. 30-dages test med et VA-indeks på min. 130 i springning eller dressur ( bedækningstilladelse som 3- og 4års ) + A-klasse med min 8,0 point ( bedækningstilladelse som 4 års ) + kvalifikation til Bundeschampionatet som 5- eller 6-års (endelig bedækningstilladelse).

  2. 70-dages materialeprøve med et HLP-indeks på min 130 i springning eller dressur ( endelig bedækningstilladelse).

  3. Fem 1-3. placeringer i min Intermediaire II 150 cm's klasser ( endelig bedækningstilladelse).

  4. Indeks blandt de 10 % bedste i springning ( min. 132) eller dressur ( min. 126).


Holland:
Hingsten skal være kåret i KWPN og have bestået en Hollandsk materialeprøve med min. 8,0 p. Har hingsten indekstal, skal disse være min. 165 i dressur eller 153 i springning.


Frankrig og Belgien:
Hingsten skal være kåret i Selle Francais, BWP eller Zangersheide. Den skal have deltaget ved UVM finalen eller have opnået fem 1.-3. placeringer ved CSI-stævner.


Generelt:
Hingsten skal være kåret i et forbund anerkendt af Dansk Varmblod, og have kvalitetskrav svarende til de ovenfor nævnte. 

Det er muligt at søge dispensation for springhingste der har været i ungheste finaler i Bundeschampionatet, i Falsterbo, i Valkenswaard og til UVM. Det er kan ikke påberåbes presedens og finaledeltagelse er ikke garanti for godkendelse.

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram