Obligatorisk følbedømmelse

Føl, som er efter nykårede hingste vil komme i et hold for sig selv ved følskuerne. Det gøres for at avlsledelsen kan se afkommene efter de nye hingste og danne sig et indtryk af hvordan de avler.


For helt unge hingste er vurderingen af føllene en særdeles nyttig information om avlsværdien. Det er her, man første gang får et indtryk af, hvad hingsten kan præstere i avlen. Faktisk er følbedømmelsen mere interessant end bedømmelsen af hingsten selv. For det er jo selvsagt ikke nok, at hingsten har et korrekt eksteriør og gode brugsegenskaber, den skal også kunne give disse egenskaber videre til afkommet.


Avlsledelsen udfærdiger hvert år beskrivelser på følbedømmelser efter unge hingste, hvor minimum 15-20 føl er blevet bedømt over to-tre årgange. Følbedømmelserne kan læses i Hestedatabasen under de pågældende hingste og bør altid studeres, såfremt man ønsker at bruge en ung hingst til sin avlshoppe.


Her kan du se, hvilke hingste der i år skal ses føl efter. Så HUSK at tilmelde dit føl til den obligatoriske følbedømmelse, såfremt du skulle have et føl efter en af disse hingste. Der gøres dog opmærksom på at udstilling af føl natuligvis er helt frivillig.Obligatorisk følbesigtigelse 2024.

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram