Indekstal på Dansk Varmblods hingste

Her finder du indekstallene på Dansk Varmblods kårede hingste. De er beregnet på hingstene selv, deres afkoms og slægtninges resultater og bedømmelser, og de udtrykker dermed hingstens avlsværdi.


I dressur- og springindeks er hingstene oprangeret efter total indeks. Der beregnes et total indeks, hvis hingsten har et Unghesteindeks beregnet på min. 15 afkom, samt et championats- ELLER konkurrenceindeks beregnet på min. 15 afkom. Total indeks er et vægtet gennemsnit af ungheste-, championats- og konkurrenceindeks ud fra antal bedømte afkom i de enkelte delindeks.

Tidligere har indekstallets sikkerhed figureret på listen. Den er i stedet erstattet af antallet af bedømte afkom, der ligger til grund for beregningerne. Jo flere bedømte afkom, desto mere sikkert er indekstallet. Ønsker man at kende sikkerhederne henvises til Hestedatabasen, hvor de findes sammen med indekstallet på de enkelte heste. Enkelte hingste, især unge hingste har kun et unghesteindeks, da der endnu ikke er nok bedømte afkom i championats- eller konkurrenceindeks. Her henvises også til Hestedata.

Forstå indekstallene

Nedenfor finder du de senest indkomne indekstal, og de beregnes hvert år i januar for det foregående år.

Hingste springindeks 2021 

Hingste dressurindeks 2021 

Hingste eksteriørindeks 2021 

Nyheder

Sponsorer