Ansøgning og tildeling af "R"


Indenfor Dansk Varmblod er der mange forskellige kåringsgrader, der på en forenklet måde angiver den pågældende hoppes kåringsresultat og mulige avlsværdi.

RDH er f. eks. en hoppe, der er kåret til DH og har opnået et R for ridelighed enten ved egen eller ved afkoms resultater i brugstests eller i sporten. Reglerne for tildeling af R fremgår af ansøgningsskemaet og herunder.

ROR er en eksempelvis en forregisterhoppe, der har bevist sit værd som ridehest, ligeledes jfr. ovennævnte regler.

EGRDH må anses for at være den højest mulige kåringsgrad for en hoppe, og dette resultat vil være opnået først i form af en RDH-kåret hoppe, der er udtaget til eliteskuet, hvor den tildeles opdrættermedalje i guld, og senere i sin avlskarriere opnår status af elitehoppe.

Du finder ansøgningsskemaet HER

Regler for tildeling af "R"
Hopper kåret i Dansk Varmblod kan få tilføjet et "R", som tegn på egen eller afkoms ridelighed, til deres kåringsgrad (eks. RDH, RDS, RDR eller ROR) såfremt de opfylder et af nedenstående krav:

  • Hoppen har bestået en stationsafprøvning, 1-dagsafprøvning eller sadelkåring
  • Hoppen har bestået en regional egnethedstest som 4-årig i enten dressur eller springdisciplinen.
  • Hoppen er ved ridekonkurrencer under DRF kvalificeret som min. B-hest, jvf DRF´s gamle regler - eller filen nederst på siden.
  • Hoppen har i en af de indledende runder i Dansk Rideforbunds championat for ungheste opnået 7,5 i gennemsnit af karaktererne på det særlige skema for brugsegenskaberne.
  • Ved ridekonkurrencer under DRF skal mindst to af hoppens afkom være B-heste, eller 1 afkom være A-hest, eller et hingsteafkom har bestået materialprøven for hingste.


Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram