Regler for optagelse i springhesteprogrammet 

Grundlæggende krav for optagelse

1. Kåring
Både hopper og hingste skal som grundlæggende krav være kåret i Dansk Varmblod, før der kan ansøges om optagelse i springhesteprogrammet.


2. Afstamning
Optagelse af hopper: hoppen skal være berettiget til optagelse i hovedafsnittet. Far og mf. skal have et dansk springindeks over gennemsnittet.


Fuldblodsislæt er ønskeligt, hvorfor der ikke stilles krav til indekstal for fuldblodsheste i afstamningen.


I særlige tilfælde kan Avlsledelsen dispensere for ovennævnte, såfremt andre kriterier dokumenterer en konsolideret springafstamning.

For optagelse af kårede hopper skal mindst ét af nedenstående kriterier opfyldes

  • Gennemsnit af løsspringningskarakterer skal være mindst 8,5 (sadelkåring, 1-dages afprøvning, stationsafprøvning) og et dansk ungheste-springindeks på minimum 126 (svarende til de 2,5 % bedste). Hvis gennemsnittet i springning er mindre end 8,5, men ikke under 7,5, skal hoppens ungheste-springindeks være højere end 133.
  • Samlet springresultat ved Egnethedstesten skal være minimum 800 point og et dansk ungheste-springindeks på minimum 126.
  • Samlet springresultat ved championaterne for 4, 5 eller 6 års heste på minimum 8,5 point, samt et dansk champinatsindeks på min 126.
  • Status som minimum B-hest i springning (3 x fejlfrie runder i MB-klasser) og et dansk konkurrence-springindeks på 126
  • To afkom, hvoraf minimum én er A-hest i springning (3 x fejlfrie runder i MA-klasser) og ét afkom er B-hest i springning (3 x fejlfrie runder i MB-klasser) samt et dansk konkurrence-springindeks på 126

Avlsledelsen kan i særlige tilfælde optage hopper i springhesteprogrammet, hvor andre forhold gør dem særligt attraktive. Endvidere kan avlsledelsen til en hver tid nægte at optage en hoppe i springhesteprogrammet, selvom den opfylder de angivne kriterier.

Godkendelse af udenlandsk hingst til springhesteprogrammet

Såfremt man har brugt en udenlandsk kåret hingst til en hoppe i springhesteprogrammet, kan der søges om at få hingsten godkendt, således at afkommet kan optages i springhesteprogrammet. Hingsten skal være avlsgodkendt i et officielt anerkendt rideheste avlsforbund i EU, som godkendes af Dansk Varmblod. Hingstens mor, far, mf. og mmf. skal alle have et springindeks væsentligt over gennemsnittet i det pågældende land. Ansøgning til springhesteprogrammet er gratis.

Husk at der skal ansøges om brug af hingst, ej på hingstelisten til alm. gældende gebyr, så afkommet helt grundlæggende kan registreres i Dansk Varmblod.
Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram