Sadelkåring

Sadelkåring er en eksteriørkåring og en rideprøve samlet på én gang. Nedenfor finder du beskrivelse af hvordan det foregår.

I løbet af sommeren tager Dansk Varmblods kåringskommission rundt på hoppekåringstur til landets regioner, hvor hopperne kan blive enten eksteriørkåret eller sadelkåret i dressur eller springdisciplin.

For hopper som allerede er eksteriørkåret, kan de tilmeldes en 1-dagsafprøvning, som afholdes sammen med sadelkåringerne.

Ved sadelkåring med afprøvning i dressur skal hoppen vises i gangarter under egen rytter. Hvis den tilmeldes sadelkåring med afprøvning i springning så skal hoppen løsspringes og vises i gangarter under egen rytter.

Det er muligt at fremstille hoppen i begge discipliner hvis dette ønskes, dog ikke samme dag, ved en sadelkåring den ene gang og en 1-dagsafprøvning den næste gang.

Er du i tvivl, så anbefaler vi, at du ringer til Dansk Varmblods sekretariat på tlf. 87475400.

Se hvor og hvornår der afholdes hoppekåring her.

Hvad skal hoppen igennem ved sadelkåring
Sadelkåring er en eksteriørkåring + rideafprøvning i dressur el. spring. Ved bestået rideprøve tilføjes R foran kåringsgraden, som feks. RDH

Der vælges mellem afprøvning i dressur eller springning allerede ved tilmelding:

Hoppen måles, der tjekkes signalement og mikrochip samt hestepas afleveres.
Hoppen mønstres på fast bund i skridt og trav.

Springning:
Hoppen løsspringes i ridehuset
Hoppen rides i ridehuset af egen rytter til bedømmelse af sin galop og ridelighed (hopperne bedømmes to ad gangen).

Dressur:
Hoppen rides i ridehuset af egen rytter til bedømmelse af alle tre gangarter samt ridelighed og kapacitet (hopperne bedømmes to ad gangen).

Når gangartsbedømmelsen er færdig, skridter hopperne for en lang tøjle, mens dommerne giver karakteristik og oplyser kåringsgrad. De bedste udtages til en finale senere samme dag, hvor de mønstres i skridt og trav. De bedste (ikke nødvendigvis alle finalister) udtages til Eliteskuet.

Det nye sadelkåringskoncept 2020
Læs mere om ændringerne og baggrunden for opjusteringen af sadelkåringskonceptet ved at følge nedenstående link.

Læs mere om det nye sadelkåringskoncept her

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram