Tryghed danner basis for fremtidens sportsheste

En sund opvækst, hvor heste får lov til at være heste og tumle sammen i store flokke, danner basis for fremtidens sportsheste hos Trine Dyhre, der har ansvaret for avlshopper og ungheste fra konkurrencestalde herhjemme og i udlandet

 

 

På de store græsfolde ved Højer græsser plage og ungheste. Ved første blik helt almindelige hesteflokke, men de repræsenterer præstationsstærke blodlinjer, som nok kan få de fleste springentusiaster til at stråle i begejstring. Omkring 75 heste har Trine Dyhre ansvaret for. Det er avlshopper, føl, plage og ungheste, som hun passer som var det hendes egne for de mest succesfulde springstalde herhjemme samt for udenlandske kunder. Og nogle af dem har hun også part i, hvilket betyder, at hun følger dem tæt i deres fremtid i sporten. 

Trine Dyhre klarer alt fra ifoling af avlshopperne til at tage imod føllene, og give dem en tryg opvækst, så de bliver socialiserede og lette at håndtere, når de starter deres karriere som sportsheste. Avlshopperne kommer fra flere af de store springstalde herhjemme som Bækgaarden, Lykkegaard, Absolute Horses - fra springryttere som Martin Neergaard og Kasper H. Hansen samt fra kunder i Norge og Sverige. 

Trine har fundet en niche, hvor hun overtager avlen og opdrættet fra konkurrencerytterne, som så får velfungerende, velopdrættede ungheste i konkurrencestalden, når hestene er klar til en fremtid som rideheste.

På de store folde i marsken græsser unghestene opdelt efter køn og alder. De bliver tilset mindst en gang dagligt, hvor de også bliver tildelt vitaminer og mineraler som supplement til græsset og de naturlige planter, som hestene kan udse sig i det barske men smukke marsklandskab.

Læs hele artiklen i magasinet Ridehestens juli udgave. 

Hvis man ikke bor på en landejendom, og kan have avlshopper, føl og plage gående på egen matrikel, er der flere muligheder for at udleve drømmen om avle eller indkøbe føl. Rundt om i landet er der avlere eller professionelle opstaldningssteder som tilbyder at tage hånd om opstaldning, pasning mv. af avlshopper og plage. På den måde kommer føl og plage til at gå i større flokke, og de bliver passet og overvåget, indtil de er klar til tilridning. Der bliver taget hånd om avlshopperne, som bliver ifolet og foler på opstaldningsstedet. 

Har man lyst til at købe et føl, eller en avlshoppe, men ikke plads til selv at give dem en god opvækst i flok, er ovenstående en god mulighed for at få den drøm til at gå i opfyldelse. 

Dansk Varmblod er opdelt i regioner, og på hjemmesiden varmblod.dk under fanen ”REGIONER” kan man se, hvilken region man tilhører. Man er velkommen til at kontakte regionsbestyrelsen for at høre nærmere om muligheden for, at lokale avlere kan tage hopper, føl eller plage ind for andre. 


Hold i dag

Tíðindi

Stuðlar

Instagram