Dansk Varmblods fortjenstmedalje til Wendy

I Brønderslev fulgte hesteavler Kurt Gosmer OL i Paris med særlig stor interesse. Han er opdrætteren af den 10-årige sorte hoppe Wendy de Fontaine, som med den tyske verdensstjerne Isabell Werth i sadlen vandt OL guld og sølv i dressur

 Dansk Varmblods formand Jan Pedersen overrakte en fortjenstmedalje til Wendy de Fontaines opdrætter Kurt Cosmer under et besøg i hans hjem, hvor Wendys tidligere ejer og rytter Andreas Helgstrand var med for at lykønske opdrætteren. Foto: Ridehesten.com

Det er ikke mange avlere forundt at opnå det helt særlige, at et af de føl, de har taget imod på stutteriet, står i en OL-finale. For Kurt Gosmer i Brønderslev blev OL i Paris derfor en helt særlig oplevelse. Det er 10 år siden han tog imod et sort, langbenet hoppeføl på sit stutteri i Dronninglund. Det, meget selvstændige føl, fik navnet Queenparks Wendy (et internationalt klingende navn for Dronninglunds Wendy).

I dag har Wendy fans over hele verden, og hun betog både dommere og publikum, da hun med Isabell Werth i sadlen opnåede en guldmedalje i holdkonkurrencen (hvor tyskerne knebnet slog Danmark) og en individuel sølvmedalje.

Efter OL-succesen har Kurt Gosmer fået flere henvendelser fra ryttere og personer han ikke kender, de efterspørger søskende til fantastiske Wendy. Det er dog nogle år siden Kurt Gosmer, af helbredsmæssige årsager, måtte sælge stutteriet og hesteholdet. Også Wendy blev solgt, da hun var føl til en avler, Annette Bugge fra Randers. Nogle måneder senere måtte hun, at personlige årsager, sælge Wendy videre. Hun sendte en video til Andreas Helgstrand i Uggerhalne, og han var ikke i tvivl om den kvalitet, han kunne se i den unge plag, og dermed kom Wendy tilbage til Nordjylland. Hoppen tilhører i dag Madeleine Winter-Schulze og Bolette Wandt fra Chateau de Fontaine. 

Som 3-års blev hun og Kurt Gosmer hædret med avlsforbundet Dansk Varmblods opdrættermedalje i guld, og to år senere stod hun som vinder af Dansk Varmblods Unghestechampionat ved forbundets store hingstekåring i Herning – med Andreas Helgstrand i sadlen. Sammen vandt de også bronze ved verdensmesterskaberne for unge dressurheste.

Der er gået mange, meget tidlige morgentræninger til udviklingen af den godt 180 cm høje hoppe, fortæller Andreas, og de har altid været en positiv oplevelse. Wendy er udstyret med en enorm arbejdsvilje, og en meget stærk egen vilje. Det har gjort rejsen mod dressurens sværeste niveau til en helt særlig oplevelse for Andreas Helgstrand, der blankt indrømmer, at hoppen altid har stået for ham, som noget helt særligt.

Da Andreas Helgstrand blev udelukket fra det danske landshold, valgte han at se, hvordan Wendy ville udvikle sig med verdens bedste dressurrytter, tyske Isabell Werth i sadlen. Fra tribunerne foran slottet i Versailles fulgte Andreas hvert et skridt Wendy tog på vejen mod OL-medaljerne. Og det samme gjorde Kurt Gosmer foran tv-skærmen hjemme i Brønderslev.

Dansk Varmblods formand Jan Pedersen, Arden og Anderas Helgstrand har besøgt Kurt Gosmer i hans hjem for at hædre ham, for den helt særlige bedrift, at opdrætte en OL-medaljetager. Ved den lejlighed overrakte Dansk Varmblods formand forbundets fortjenstmedalje til Kurt Gosmer, som sammen med et smukt foto af Wendy fra OL, nu har et synligt bevis på sin avlermæssige succes i hjemmet i Brønderslev.

 


Hold i dag

Nyheter

Sponsorer

Instagram