Repræsentantskabsmøde med konstruktiv debat

Traditionen tro åbnede Dansk Varmblods repræsentantskabsmøde med formand Jan Pedersens beretning, hvor han tog pulsen på forbundet det seneste år

Fra Dansk Varmblods Repræsentantskabsmøde på Hotel Legoland. Foto: Dansk Varmblod

Det føles allerede som længe siden, at Corona var et problem i forhold til afholdelse af arrangementer i Dansk Varmblod. Ikke desto mindre var starten af 2022 præget af svære overvejelser om, hvorvidt det var forsvarligt at gennemføre Hingstekåringen i Herning. I januar kunne beslutningen ikke udskydes længere, og selvom vi endnu ikke på det tidspunkt havde helt fast grund under fødderne, besluttede hovedbestyrelsen at gennemføre og sætte alle sejl til, indledte formand Jan Pedersen sin beretning ved Repræsentantskabsmødet på Hotel Legoland.  

Hele forbundets beretning kan ses i hæftet for repræsentantskabsmødet. 

Dansk Varmblods formand Jan Pedersen. Foto. Dansk Varmblod

Uro i forbundet

”Jeg har altid været stolt af, vi i forbundet har haft ro på bagsmækken. I slutningen af marts måtte vi sige farvel til avlskonsulenet Karina Christiansen, det var en svær beslutning. Og jeg beder om forståelse for, at vi ikke kan komme nærmere ind på grunden, også af hensyn til Karina,” bemærkede formanden, som kunne orientere forsamlingen om, der er flere fagligt stærke personer, som er parate til at træde ind i avlsledelsen på dressursiden. ”Det er en proces, og jeg syntes det ser lovende ud,” sagde formanden fra talerstolen. En vanskelig situation som åbner op for nytænkning, bemærkede han.

Den senere tids debatter omkring avlskonsulent Karina Christiansens fratrædelse, samt fratrædelsen af 3 dommere i avlsledelsen for dressur blev naturligvis et emne til debat på dagens repræsentantskabsmøde. Og der fulgte en god, konstruktiv debat, hvor der blev talt om muligheden for at ansætte en ny avlskonsulent på sigt, og øget fokus på rekruttering af nye dommere. Samt et ønske om at det fortsat er fagligheden, som vægtes højt.
Herefter fulgte den festlige hædring af de mange opdrættere, som har fået opdrættermedaljer for hopper og hingste. Det blev også uddelt hæder til  overdommer Jens Søgaard, som fik forbundets fortjenstmedalje i guld. Dommer Laura Juul fik forbundets ærestegn i guld.

overdommer Jens Søgaard, som fik forbundets fortjenstmedalje i guld. Foto: RIdehesten.com /Jørgen Bak Rasmussen

Arbejdsfordeling på sekretariatet

Direktør for Casper Cassøe Krüth gennemgik ansvarsområder for medarbejderne på Dansk Varmblods sekretariat for at synliggøre, hvordan arbejdsopgaverne er fordelt på medarbejderne. 

Dommer Laura Juul fik forbundets ærestegn i guld. Foto: RIdehesten.com /Jørgen Bak Rasmussen

Indkommet forslag

Victoria fra region 4 motiverede forslaget for region 4, som lyder: ”Det skal være muligt for ”embryonføl” efter udenlandske hopper at blive DV-registeret, såfremt der bliver ansøgt og godkendt at moderhoppen, får en teknisk administrativ kåring i Dansk Varmblod.”

Formand for avlsledelsen Inge Madsen fortalte at avlsledelsen og hovedbestyrelsen er enige om, at bakke op omkring forslaget, og fortalte der skal laves en administrativ synlighed af, at hoppen er teknisk kåret. 

Og herefter blev der stemt om forslaget, som blev enstemmigt vedtaget. 

Tak for konstruktivt møde

Formand Jan Pedersen tog afslutningsvist ordet, og takkede Mette Hansen for arbejdet i Hovedbestyrelsen, hun afløses nu af Frank Evald som ny repræsentant for region 4.

”Og så må jeg sige, det var ikke det mest spændende møde at gå ind til. Tak for en god og saglig debat, vi fik afviklet mødet på en værdig og saglig måde, det har været meget glædeligt.”

Man vil snart kunne læse referatet fra Dansk Varmblods Repræsentantskabsmøde her på sitet. 



Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram