På besøg hos stutteriet Solbakkegaard

Ridehesten bringer en artikel fra Dansk Varmblods region 2, hvor magasinet har besøgt Irene og Michael Klestrup fra stutteriet Solbakkegaard

 Irene og Michael Klestrup med 3-årige Solbakken's Santinus e. Sir Donnerhall II. Foto:Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Siden Irene og Michael Klestrup i 2005 købte Solbakkegaard og ombyggede den tidligere svinestald til hestestald, har deres tilværelse som hesteavlere taget fart. De byggede ridehal i 2007 og har enkelte pensionærer i stalden; ellers fylder deres egne hopper og opdræt resten af staldkapaciteten på 30 heste. Der bliver typisk født 3-6 føl om året på Solbakkegaard.

Som ung rytter fik Michael også tændt en hesteinteresse hos sine forældre. Hans første DV-ridehest, Høgholms Distell e. Astaire/Raubritter (opdr. Poul Graugaard), var drægtig ved købet, og den samt flere af dens døtre blev avlshopper hos Michaels forældre. Føllet i maven var et hoppeføl, der blev bedste føl i region 2 og senere mor til Mikado Engvang, som kom til at gå international Grand Prix med Joachim C. Thomsen og senere Anette Ejlersgaard. Irene og Michael mødte hinanden på den for hestefolk helt klassiske måde på den lokale rideskole, hvor han fik sin ridehest opstaldet, og hun underviste i rideskolen. Irene købte en unghest af Michaels forældre som sin kommende ridehest, og denne hoppe, Distells datter Danielle Engvang, endte med at blive parrets første avlshoppe. Selvom det er 25 år siden, avler de fortsat på Danielles barn og barnebarn, Solbakken’s Duracell og Solbakken’s Debbie.

Vi avler rideheste

– Vi sælger ikke føl, så vi går ikke umiddelbart efter de hypede unghingste, hvis føl måske er eftertragtede på følauktioner. Vi avler rideheste og går efter hingste med succes i sporten, fastslår Irene. De har ikke noget i mod at bruge den samme hingst flere gange eller til flere hopper. De har før haft afkom efter Blue Hors St. Schufro og har valgt at bruge hingsten til flere hopper i år. Blandt andet til en hoppe efter Blue Hors Rockefeller – samme kombination som verdensmesteren Lyngbjergs St. Paris. – Vi kigger også på, hvilke kombinationer har fungeret godt, og hvilke hingste andre har haft succes med i den pågældende hoppestamme, fortæller Michael, der også er repræsentant i region 2.

Læs mere om stutteriet i Ridehestens juni-udgave, hvor forsiden prydes af et føl, der drikker mælk. Lige nu er højsæson for føl. Derfor fylder avlsrelaterede artikler meget i netop dette nummer. Man kan bl.a. læse om dansk springhesteavl, og en artikel omkring disciplin opdelt ridelighed med fokus på springningen. Derudover er der også spændende artikler omkring farvegenetik og forskellige andre artikler fra Dansk Varmblod. 


Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram