Avl i generationer hos Stutteri VolstrupsEn af de springhingste der blev udtaget til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning 2023 ved dagens forbesigtigelse på Vilhelmsborg, var Volstrups Cassano e. Catch/Churchill, som er opdrættet og ejet af Pia Hollænder og Henning Jensen. Hingsten er i høj grad tilknyttet til stutteriet i det nordjyske, som har haft næsten samtlige hingste og hopper i stammen stående i stalden.


Volstrups Cassano. 


Den skimlede hingst Volstrups Cassano e. Catch/ Churchill (opdr. Pia Hollænder og Henning Jensen), var en af de fem hingste der imponerede dommerne ved dagens forbesigtigelse på Vilhelmsborg, og dermed fik en billet til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning 2023. Den velspringende hingst er avlet hos Stutteri Volstrups ved Pia Hollænder og Henning Jensen, og bag den unge hingst findes Dansk Varmblodshopper i generationer. 

Pia og Henning har avlet hopperne i morlinjen bag Volstrups Cassano i tre generationer, og står dermed bag både moren Volstrups Corona, mormoren Volstrups Cartia og mormorens mor Sidsel til den unge hingst.


Volstrups Cassano.


Oprindeligt avlede de DH-hoppen Sidsel på den indkøbte fuldblodshoppe Perhaps Love xx e. Honduras xx/ Comedy Star xx. Perhaps Love xx blev kombineret med Dansk Varmblodshingsten Sidney og til verden kom Sidsel. Sidsel i kombination med hingsten Calato førte til Volstrups Cartia. Cartia blev mor til Volstrups Corona i kombination med hingsten Churchill, og hun blev i 2020 mor til Volstrups Cassano. 

Netop Cassanos mor Volstrups Corona er ganske interessant, da hun blandt andre også er mor til den kårede hingst Volstrups Cash, som har gået 160 cm-klasser i springning. I stammen finder man flere sportsheste, der har haft succes. Flere af hingstene bag Volstrups Cassano har eller har haft tilknytning til Stutteri Volstrup, og det er altså egen avl i generationer på både mor- og farsiden.

I videoen nedenfor kan I høre Henning Jensen fortælle om Volstrups Cassano, som han kan se frem til at følge i Herning til marts. 


Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram