Årets Avler: Jeg er meget beæret!

Titlen: Årets avler blev stiftet i 2022 og består af er en vandrepokal, som uddeles hvert år ved repræsentantskabsmødet. I år gik den til L HORSES V. KARSTEN BUNDGAARD & MARIA SKODBORG RUDBECK

 Karsten Bundgaard - Årets Avler. 

Karsten Bundgaard var tydelig berørt over den store ære og det lige så store bifald, som fulgte, da Jan Pedersen løftede sløret for, hvilken avler Avlsledelsen har peget på som Årets Avler i forbundet. 

- Jeg er meget beæret over det. Det er det ultimative, sagde Karsten Bundgaard efter hæderen. Den titel er et resultat af et langt, sejt træk som avler. Det er et udtryk for vedholdenhed, sagde han også. 

Jan Pedersen sagde om prisen: Den går til en avler, der via sit opdræt, har gjort sig særligt positivt bemærket i enten avl eller sport. Det er avlsledelsen der står for udnævnelsen og de har i år valgt at denne ære tilfalder en avler som har præsteret flotte resultater, ikke bare i Dansk Varmblod, men hvis avlsarbejde også er blevet bemærket og har høstet anerkendelse i konkurrerende udenlandske forbund. 

Årets avler stillede i marts 2024 ved årets Hingstekåring med 2 hingste af eget opdræt som forinden allerede havde opnået kåring i KWPN. Også i Herning blev resultatet avlsgodkendelse til begge hingste og den ene blev endda velfortjent udnævnt til præmiehingst. Der er naturligvis tale om L HORSES V. KARSTEN BUNDGAARD & MARIA SKODBORG RUDBECK, som med hingstene Magic McKee L e. Total McLaren/Negro/Florestan I og den topmoderne præmiehingst Sarai L e. Secret/For Romance/Belissimo M har leveret et særdeles flot avlsarbejde og i dag bliver udnævnt til årets avler 2024.  

Udover disse 2 flotte dressurbetonede hingste har L Horses også tidligere præsteret flotte kåringsresultater og høstet flere opdrættermedaljer til hoppestammen - blandt andet med hoppen Borussia L e. Bon Couer/Hohenstein E.H./Florestan I som i 2020 opnåede en flot guldmedalje. Samme år og med samme mor blev de tillige tildelt en opdrættermedalje i bronze til hoppen BELESTE L e. Belantis/Hohenstein E.H./Florestan I.

Også i sporten ser vi L Horses opdræt repræsenteret med mange succesfulde heste. Den nok mest kendte, er den i dag 25 år gamle Fitou L e. Florestan I, som sammen med sin rytter Lone Bang i mange var år en del af det danske landshold, og i 2012 blev nordiske mestre, samt i 2014 danske mestre.

Aktuelt ser vi den 9 årige Everian L e. Everdale som med Anna Kasprzak i sadlen har flere sejre op til national intermediare 2 og er godt på vej mod GP. Han deltog som 7 års ved UVM i Ermelo og kom i finalen, og en også opnået en flot sejr i championatsfinalen på Blue Hors.

En ældre halvbror til Everian L, hesten Farnham L e. Fürst Rossau er ligeledes succesfuld med U25 rytteren Sergio Morón Basoco, der har mange sejre og placeringer internationalt hele vejen op gennem ungdomsklasserne helt fra children, junior og young rider klasser - og nu også med sejre på U25 niveau.

Vi ønsker Årets avler stort tillykke både med de mange flotte avlsresultater og nu med titlen som Årets avler 2024


Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram