Dansk Varmblod tager skarpt afstand fra hårde træningsmetoder

Dansk Varmblod tager skarpt afstand fra den form for træning af heste, som blev dokumenteret i de to Operation X-udsendelser om Helgstrand Dressage.

Dansk Varmblod engagerer sig aktivt i at fremme korrekt og respektfuld ridning og fremvisning af hopper og hingste ved forbundets kåringer og championater. Hestevelfærd er det centrale for Dansk Varmblod.

Som man har kunnet læse i forbundets medlemsmagasin Ridehesten, har Avlsledelsen ifølge Avlsplan 2030 øget fokus på hestenes ridelighed og aldersrelaterede fremvisning ved kåringer og championater. Det har medført nogle ændringer i afprøvningen af de unge springhingste, som i højere grad tager højde for hestenes alder og udvikling. For dressurhestenes vedkommende er der øget fokus på alderssvarende krav til hestens præstationer under rytter.

Forbundets dommere er konstant opmærksomme på at bremse enhver optakt til voldsom ridning eller voldsom fremvisning af heste til bedømmelse i Dansk Varmblod.

Som noget nyt har Dansk Varmblod indført, at der skal være en teknisk delegeret på opvarmningsbanen ved alle forbundsarrangementer, hvor hestene bliver redet. Og forbundet har tidligere i år vist vilje til at udelukke ryttere, der ikke efterkommer Dansk Varmblods regler.

Dansk Varmblod vil naturligvis følge sagen tæt. Helgstrand Dressage har tilsyneladende intentioner om at ændre deres træningsmetoder og kulturen på stedet, som de udtalte i pressemeddelelsen efter offentliggørelsen af de to udsendelser på TV2 Play. Det hilser vi naturligvis velkomment.

Vi opfordrer vores avlere og de ryttere, de samarbejder med til at arbejde aktivt for den korrekte, positive og etisk forsvarlige uddannelse af hestene.

 

Med venlig hilsen

Jan Pedersen

Dansk Varmblods formand


Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram