Har du et bud på ”Årets Avler” 2024?

I forbindelse med Dansk Varmblods repræsentantskabsmøde hædres ”Årets Avler” 2024 efter indstilling fra forbundets Avlsledelse

 Den smukke vandrestatuette til Årets Avler. 

Prisen ”Årets Avler” blev uddelt første gang i 2022 i forbindelse med Repeæsentantskabsmødet. Prisen tilfaldt Stutteri Ask ved Kjeld Kirk Kristiansen for at have avlet springheste af særlig høj kvalitet, herunder vinderføl, medaljehopper, kårede hingste og ikke mindst helt fantastiske konkurrence heste.

Sidste år gik prisen til Henrik Hansen, Stutteri HH Horses, der helt usædvanligt er særdeles succesfuld med sin avl indenfor både springning og dressur. Han er så vidt vides den avler, der hidtil har høstet flest medaljer ved UVM i dressur, nemlig 3 guldmedaljer med Fiontini, foreløbig 1 guldmedalje med den kårede DV-hingst Global Player og 1 sølvmedalje med Fiontina. I 2016 modtog han endvidere Prinsessens vandrepokal i Herning som avler af  Elite- og sølvmedaljehoppen Rapitalá, der jo er mor til helsøstrene Fiontini og Fiontina.

 Henrik Hansen, Årets Avler 2023. 

Større fokus på avlerne

Som en del af Avlsplan 2030 er det Dansk Varmblods ønske, at sætte mere fokus på vores mange dygtige avlere og de særdeles gode avlshopper.

Derfor blev prisen ”Årets Avler” indstiftet. Den tilfalder en avler, hvis opdræt har gjort sig særligt bemærket. Det være sig i sporten, avlen eller begge dele. Opdrættet skal være registreret i Dansk Varmblod. Udnævnelsen af ”Årets Avler 2024” er afgjort i Avlsledelsen og vedkommende bliver hædret under Repræsentantskabsmødet, lørdag den 20. april på MCH Messecenter Herning.

Statuen fundet i Verden

Efter det blev besluttet at sætte yderligere fokus på de mange dygtige avlere i forbundet, søgte  Inge Madsen, der er Hovedbestyrelsens repræsentant i Avlsledelsen efter en egnet vandrepris, som det fysiske bevis på hæderen. ”Jeg fandt hestehovedet ved UVM i Verden, hvor en kunstner havde statuetten udstillet på standen,” fortæller Inge Madsen, i sin omgangskreds har hun en god ven, som er en dygtig håndværker, og han har monteret hovedet på en smuk træplade. 

Alle medlemmer af Dansk Varmblod er velkomne til Repræsentantskabsmødet, hvor vi også uddeler medaljer og hædrer dygtige avlere, som gjorde sig særligt bemærket med fremstilling af særdeles gode afkom i 2023, ligesom der uddeles medaljer på baggrund af præstationer i sporten.


Efter repræsentantskabsmødet var vi på besøg hos Henrik Hansen, til en snak om avl og hans filosofi. Læs artiklen og se videointerviewet: Vi skal blive bedre til at samarbejde

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram