To gange 10 til vinderen af Unghestechampionatet

Slangerupgaards Saffron vandt Blue Hors Unghestechampionat i Herning sammen med Anne Troensegaard, og hoppen var den eneste, som fik 10 fra testrytteren – endog to af dem, vi har talt med Anne om den dejlige hoppe

 Anne Troensegaard og Slangerupgaards Saffron på vej ud på æresrunde. Foto: Ridehesten

 

 Anne Troensegaard og den sortbrune sølvmedaljehoppe Slangerupgaards Saffron e. Secret/ Scolari (opdr. Slangerupgaard A/S) sejrede i Blue Hors Unghestechampionat ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning.

De lå på en samlet femteplads i championatet efter de to bedømmelser med egen rytter. Og så gik hoppen ind i testrytterdelen af championatet lørdag.

 

Hun er en drøm at ride på

- Den er klar på opgaven på den fede måde, indledte testrytter Daniel Bachmann Andersen, og han fortsatte med at rose hoppen for dens fine kontakt til hånden. – Det er en fed fornemmelse, sagde han i traven, og om galoppen: Helt lige i hånden blød lækker, stabil. Super anspring til en mega god, aktiv galop, han fortsatte: - Den er alt for stor til dig Anne, det må vi lige have en snak om. Hun er en drøm at ride på.

Vildt lækkert sagde Daniel flere gange om hoppen, der gik med super balance, og viste stor kapacitet. Daniel roste Anne flere gange for hendes uddannelse af hoppen. Afslutningsvis sagde han: - Det er en meget komplet hest med nerve. Hun lytter til rytteren, er fokuseret på rytteren. På intet tidspunkt har hun været stærk (i hånden) eller lagt hovedet på sned. Virkelig flot arbejde Anne! Jeg har ikke noget at sætte på denne hest, den har alt i kapacitet og alt i ridelighed, så jeg giver to 10-taller.

Hoppen var den eneste, der i år blev tildelt 10-taller af testrytteren. Det sendte Anne Tronsegaard og Slangerupgaards Saffron ind på førstepladsen i Blue Hors Unghestechampionat, og der blev de.

 

Ridning er ikke anstrengende for hende

Slangerupgaards Saffron blev tilredet, og derefter fik Anne Troensegaard hoppen i stalden. – Jeg blev hurtig rigtig glad for hende, fortæller Anne, som tog hende til Dansk Varmblods sadelkåring Blue Hors, hvor de opnåede 850 points i rideprøven, og det var årets næstbedste resultat. Saffron er trukket på en af Slangerupgaards stamhopper, elitehoppen Serafina, som bl.a. også er mor til den kårde hingst Slangerupgaards Flottenheimer. Hoppens helbror Slangerupgaards Saxo var også kvalificeret og deltog i Unghestechampionatet med Natalie Hering.

- Hun var ikke redet længe forud for sadelkåringen. For det er en prøve for unge heste, og de bliver bedømt efter deres alder og ridbarhed. Saffron blev udtaget til Eliteskuet, og samtidig red jeg 4-års championat på hende, vel vidende, at det var lidt tidligt i hendes uddannelse, men de går sammen med to andre på banen, og det giver tryghed.

Efter en andenplads ved championats kvalifikationen i Frederiksværk var parret kvalificeret til finalen på Blue Hors. Her gik de i finalen, og Saffron blev bare bedre dag for dag, husker Anne. – Man må jo ride hestene efter hvor de er i deres uddannelse. Hendes samlingsgrad var ikke så stor, som nogle af de andre, men hun gik fint uden, der var tryk på hende.

- Hun har udviklet sig meget, men ridningen har aldrig været anstrengende for hende, men det skyldes bestemt også hun har fået tiden (til at udvikle sig).

 

Redet 3-4 gange om ugen

- Typisk rider jeg tre-fire gange om ugen, jeg har måske en ”bom-dag”, en longedag og, når vejret tillader det, rider jeg ude, fortæller Anne, i det hele taget bruger hun meget tid på at skridte ude i området, så hestene får oplevet noget andet og nyt.

- Træningsmæssigt jeg kan skridte i tre kvarter, og ride i 15 minutter bagefter. Så er hesten blevet styrket i sener og ligamenter. Ellers rider jeg typisk en halv time. Og så går mine heste på fold hver dag, hvis vejret tillader det. Er der meget is kommer de ikke ud.

Det seneste år har Saffron haft ca. 8 ugers voksepause. Så hun har fået tid til at gro. Hun er vokset fra 168 til 174 cm, derfor har Anne også taget uddannelsen af hoppen meget roligt, og givet hende de pauser, hun har vist, hun har haft behov for.

Anne har igennem flere år samarbejdet med en dygtig kiropraktor, massør og en, der giver magnetterapi til støtte for muskler og blodomløb. Samtidig har hun en dygtig smed, og har stort fokus på hele managementet omkring sine heste.

- Jeg har redet hos Rune Willum i 14 år, det er jeg glad for, og også har andre gode kollegaer, jeg kan spare med.

Uddannelsen af hestene er der for en sum af mange forskellige faktorer og fagpersoner, forklarer hun.

 Daniel Bachmann Andersen som testrytter på Slangerupgaards Saffron. Foto: Ridehesten.com

Det var fedt i Herning

- Det bedste er bare testrytter-delene for os ryttere, indleder Anne, da samtalen bevæger sig over på oplevelsen i Herning. – Det er virkelig et cadeau, når Daniel kommer med ros og superlativer. Man var ikke  i tvivl om, han føler sig godt tilpas på Saffron. Det er fedt, det er den samme vej, vi vil ud af. Det er de samme ting, vi ligger værdi i: hvordan skal det føles, hvordan hesten bør være i hånden, gå for schenklerne og føles at være på. Det er tredje gang jeg har fået 10 fra testrytter. Første gang var fra Jan Brink, dernæst fra Patrik Kittel og nu fra Daniel – jeg har haft fire heste med til Unghestechampionatet og den sidste af dem fik to 9-taller.

- Jeg er super glad, Daniels bedømmelse var det hele værd, om vi havde vundet eller ej. Og der var sindssygt mange gode heste med.

 

Håbet om UVM

Saffron har holdt fri siden Herning, nu skal hun langsomt i gang igen med fokus på udtagelsen til UVM som mål. Anne har tidligere vundet bronze ved UVM på Kipling, så hun ved, hvad der kræves af hestene.

- Han scorede højt for rideligheden, og kan man få det fremvist på bedste vis, så ved jeg, Saffron har tre reelle gangarter. Vi må se, hvor langt det kan bære. Jeg ved, jeg har en god hest, som kommer til at gå hele vejen. Det er jeg ikke i tvivl om, understreger Anne, der tidligere har redet på landsholdet.

- Saffron har den gejst til at gå og vil arbejde, og det er fedt. Hun har ikke det mindste ego, hun hviler godt i sig selv. Med sin egen mening om tingene, men på en god måde, slutter Anne Troensegaard.

 Se resultaterne fra Dansk Varmblods Hingstekåring HER 


Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram